Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Γενί Σαφάκ: ¨Τέρμα η άμυνα, η διαμάχη με την Αρμενία θα επιλυθεί με στρατιωτικά μέσα¨

No Comments Share:

Οσονούπω και η Νίκη στον Καύκασο ! Η διαμάχη με την Αρμενία θα επιλυθεί τώρα με στρατιωτικά μέσα.

Η περίοδος της άμυνας έχει τελειώσει τώρα. Αυτό ισχύει τόσο για την Τουρκία όσο και για το Αζερμπαϊτζάν. Αν η Τουρκία είχε παραμείνει σε κατάσταση άμυνας, τα σε βάρος της σχέδια για πολιορκία, από το Ιράκ, τη Συρία, την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, θα είχαν υλοποιηθεί και στη συνέχεια θα ξεκινούσαν οι επιθέσεις.
Για όσο το Αζερμπαϊτζάν παραμένει σε κατάσταση άμυνας, ούτε το Καραμπάχ θα σωθεί, ούτε θα τελειώσει και η κατοχή στις άλλες περιοχές. Για αυτό και η κυβέρνηση του Μπακού πρέπει να πάρει μία τολμηρή απόφαση και να αλλάξει την προοπτική της για τις περιοχές που βρίσκονται υπό αρμενική κατοχή και να μετακινήσει τον πόλεμο προς την Αρμενία. Το Αζερμπαϊτζάν έχει όχι μόνο τη δύναμη αλλά και την δικαιολογία για να το κάνει αυτό.

……

Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες δηλώσεις και την προσέγγιση του Αλίεφ, όπως και την τάση του στρατού του Αζερμπαϊτζάν να αναλάβει μία ισχυρότερη πρωτοβουλία, μπορεί να ειπωθεί ότι η κυβέρνηση του Μπακού έχει επίσης αποδεχθεί πως “η εποχή της άμυνας έχει τελειώσει”.

…..

Η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας που ανέφερε πως “Το Αζερμπαϊτζάν έχει την πλήρη υποστήριξή μας και θα σταθούμε δίπλα του με οποιοδήποτε τρόπο απαιτηθεί”, είναι κρίσιμη από δύο πλευρές. Το μήνυμα που αποστέλλεται σε όλο τον κόσμο είναι πολύ σαφές. Θα διακινδυνεύσουμε πολλά αν χρειαστεί. Ενώ το μήνυμα σχετικά με την κατάσταση στον Καύκασο είναι ότι “Αν φτάσουμε σε αυτό η Τουρκία θα υπολογίσει ακόμα και την πιθανότητα πολέμου με την Αρμενία”.

Η ΑΡΜΕΝΙΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚH ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ

Αυτό συμβαίνει επειδή οι αρμενικές επιθέσεις δεν στοχεύουν μόνο το Αζερμπαϊτζάν. Χτυπάνε και την Τουρκία. Η Τουρκία ως χώρα που τους χαλάει τα σχέδια για πολιορκία από το Ιράκ, τη Συρία την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, τώρα δεν θα επιτρέψει το άνοιγμα ενός ανατολικού μετώπου ούτε στρατηγικές για πολιορκία από τα ανατολικά.

……

Η Αρμενία αναλαμβάνει ρόλο στη μεγάλη αναμέτρηση εναντίον της Τουρκίας. Μετατρέπεται σε ένα μέτωπο. Η αποστολή που της δόθηκε είναι ίδια με την αποστολή που δόθηκε στο ΠΚΚ, στην ISIS του Ιράκ και της Συρίας, όπως και στον βαρόνο της τρομοκρατίας Χαλίφα Χαφτάρ.

……

Για όσο υπάρχει η Τουρκία το Αζερμπαϊτζάν δεν θα μείνει μόνο του. Στην πραγματικότητα οι αρμενικές επιθέσεις στοχεύουν στην Τουρκία. …..

Υπεράσπιση του Αζερμπαϊτζάν σημαίνει υπεράσπιση της μητέρας πατρίδας. Το γεωπολιτικό μας πνεύμα και η αμυντική στρατηγική δεν διαφέρουν. Να θυμάστε πάντα πώς η “μητέρα πατρίδα” είναι μία πολύ ευρεία έννοια για μας !Δεν είναι υπερβολή όταν λέμε πώς “Η ιστορία έχει κάνει reset. Οσονούπω περιμένουμε Νίκη από τον Καύκασο!.

Αρχισυντάκτης της Γενί Σαφάκ Ιμπραήμ Καραγκιούλ 28/9/2020

Yenisafak.com  28/9/2020

Σχ. : Κάθε άρθρο και κάθε γράμμα του άρθρου ¨ζέχνει¨ επεκτατισμό και ανθρώπινο αίμα… Να τον καλέσουμε κι αυτόν στον ελληνοτουρκικό διάλογο….

Previous Article

Αρμενία : ¨Καταρρίψαμε ένα ακόμη ΜΕΑ¨

Next Article

Έκκληση στον Καναδά για διακοπή των εξαγωγών στρατιωτικής τεχνολογίας προς την Τουρκία

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *