Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓIΑ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ

No Comments Share:

 Μεγάλες οι αντιδράσεις για την απαγόρευση πώλησης αλκοολούχων μέχρι το πρωί : Το κόμμα ΑΚΡ όπως και οι κεμαλιστές θέλουν έναν τύπο ανθρώπου. Επιβάλουν τρόπο ζωής.

Σκληρές οι αντιδράσεις μετά από την ρύθμιση για το αλκοόλ, που πέρασε από την βουλή προχθές.

Ο ερευνητής Ερντέμ χαρακτήρισε την ρύθμιση ¨πρωτόγονη¨, ενώ ο καθηγητής Ακτάρ δήλωσε πως ¨Οι εκλεκτοί που κατάγονται από την ¨Εθνική Άποψη¨, επιχειρούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από το αλκοόλ¨.

Ταρχάν Ερντέμ (Εταιρία Ερευνών Konda)

Δεν είδα το κείμενο του νόμου. Κάνω αυτόν τον σχολιασμό με την επιφύλαξη να το δω δημοσιευμένο. Η κυβέρνηση με αυτή την ρύθμιση εμπλέκεται στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ιδιωτική ζωή. Η πολιτική εξουσία προσπαθεί να ρυθμίσει κατά το δοκούν τα ατομικά δικαιώματα. Ο νόμος αυτός είναι άδικος, αδίστακτος και πρωτόγονος. Εμπλέκεται ακόμη και στο τι θα κάνετε μέσα στο αυτοκίνητο σας (ρύθμιση σχετικά με το κάπνισμα μέσα στο αυτοκίνητο). Μα που στο κόσμο υπάρχει αυτό το ρεζιλίκι ; Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εμπλέκεται σε αυτά. Η ζωή μου είναι δική μου. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να ανακατεύεται. Με την ρύθμιση αυτή δεν αυξάνονται οι ψήφοι του ΑΚΡ. Στον ψηφοφόρο του λέει πως ¨Εγώ είμαι μαζί σας, συνεχίστε τον πρωτογονισμό σας¨. Η κυβέρνηση θέλει ανθρώπους που ζούνε με αλληλοσεβασμό, να χωρίσουν ο ένας από τον άλλο και να κοιτάν ο ένας τον άλλο με έχθρα¨.

Καθηγητής Δρ.Αϊχάν Ακτάρ (Πανεπιστήμιο Μπιλγκί)

Ο νόμος φαίνεται πως ψηφίστηκε όχι για τον περιορισμό της χρήσης του αλκοόλ, αλλά για να μειώσει την ορατότητα χρήσης του αλκοόλ.Υπό αυτή την έννοια παρά το ότι υποστηρίζει πως επιδιώκει την ανατροφή υγιών νέων, κατά την γνώμη μου δεν έχει σχέση με την υγεία. Άλλωστε οι εξαρτημένοι από το αλκοόλ ποτέ δεν κατέστησαν κοινωνικό πρόβλημα όπως στην Ευρώπη. Και καθώς πρόκειται για μουσουλμανική χώρα υπήρχε συγκεκριμένος θρησκευτικός περιορισμός. Ήταν μια δουλειά που γινόταν μεταξύ τεσσάρων τοίχων.

Noμίζω πως ο νόμος έχει σχέση με την εξής τάση. Πλέον τα παιδιά των εκλεκτών της ¨εθνικής άποψης¨ που έχουν καθοριστικό ρόλο στην βάση του ΑΚΡ, άρχισαν να δοκιμάζουν τεκίλα και κρασί.

………….

Αυτοί λοιπόν φαίνεται πως έβγαλαν αυτόν τον νόμο για να προστατέψουν τα παιδιά τους. Και αυτό το κάνουν εφαρμόζοντας απαγορεύσεις, όπως οι Προτεστάντες στην Αμερική. Προσπαθώντας να γίνουν μουσουλμάνοι, γίνονται επαρχιώτες χριστιανοί. Αλλά αυτά δεν πιάνουν σε μας. Δεν υπάρχει δυνατότητα να αποτραπεί η κατανάλωση αλκοόλ με μια ομάδα ¨ξένων¨ νόμων.

Καθηγητής Χακάν Γιλμάζ (πανεπιστήμιο Βοσπόρου)

Σκεπτόμενοι γιατί βγήκε τώρα μπροστά μας αυτός ο ηθικισμός, βλέπουμε τις εκλογές μπροστά μας….Το 50% της εκλογικής βάσης του ΑΚΡ βλέποντας τις απαγορεύσεις για τις εκτρώσεις και για το αλκοόλ, παίρνει το μήνυμα πως ¨αυτοί είναι με εμάς, γίνονται κινήσεις που ταπεινώνουν την απέναντι πλευρά¨. Φαίνεται ότι είναι αναγκαίο να δίνονται τέτοια σήματα ηθικισμού, για να παγιώσει το ΑΚΡ την βάση του. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα όταν αισθάνονται πολιτικά ότι βρίσκονται σε δύσκολη θέση, όπως είναι τώρα δηλαδή.

………….

Εφ. Ταράφ 25/5/2013

Previous Article

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΡΕΙΧΑΝΛΙ

Next Article

ΚΑΘ΄ΟΔΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *