Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΛΕΒΙΤΩΝ

No Comments Share:

Εφ. Ραντικάλ 1-4-2011

¨Η κυβέρνηση δεν είναι Βατικανό¨

Αντίδραση από τον Σύλλογο Πιρ Σουλτάν Αμπντάλ για την κρατική ¨Αναφορά για τους Αλεβίτες¨ : ¨Η κυβέρνηση δεν είναι Βατικανό, δεν αποδεχόμαστε τις προσπάθειες να κρατικοποιηθούνε οι Ντεντέδες μας (θρησκευτικοί λειτουργοί).

ΑΓΚΥΡΑ – Ο Φεβζί Γκιουμούς-πρόεδρος των Συλλόγων Πιρ Σουλτάν Αμπντάλ, ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αναγνωρίσει τα Τζέμεβί και είπε : ¨ Η κυβέρνηση δεν είναι Βατικανό, δεν μπορεί να αναγνωρίσει τα τζέμεβί. Τα τζέμεβί είναι οι χώροι προσευχής των Αλεβιτών και έτσι θα συνεχίσουν να είναι¨

…………….

Ο Γκιουμούς κατά την συνέντευξη τύπου που οργανώθηκε σχετικά με την δημοσιευθείσα ¨Αναφορά για τους Αλεβίτες¨, είπε πως δεν τους εξέπληξε, και πως αυτά που επιδεικνύονται στην αναφορά ως λύσεις, ουσιαστικά είναι προϊόντα Σουνιτών θεολόγων που εξυπηρετούνε την αφομοίωση των Αλεβιτών.

……………………

Ο Γκιουμούς ανέφερε πως «Το σουνιτικό κομμάτι της κυβέρνησης προσπαθεί μέσω των δυνατοτήτων χρηματοδότησης του δημοσίου να εντάξει τους αλεβίτες στο σύστημα. Οι προτάσεις που αφορούνε το υποχρεωτικό μάθημα των θρησκευτικών τείνουν να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τα αποτελέσματα της υπάρχουσας πρακτικής.………………..Η κυβέρνηση προτείνει δύο μαθήματα θρησκευτικών, αυξάνοντας έτσι την υπάρχουσα πρακτική που έχει λειτουργήσει ως όχημα αφομοίωσης-βασανισμού των Αλεβιτών μαθητών, κάτι απολύτως απαράδεκτο για εμάς» .

Ο Γκιουμούς ανέφερε πως η μετατροπή του ξενοδοχείου Μαντιμάκ υπέχει για αυτούς την έννοια αντιμετώπισης της σφαγής που έγινε στο Μαντιμάκ, κάτι που θα καθησύχαζε την τουρκική κοινωνία. Είπε : ¨Δυστυχώς η πολιτική εξουσία, η κυβέρνηση του ΑΚΠ καθώς με αποφασιστικότητα έχει ταυτιστεί με αυτούς που βρισκόταν μπροστά στο Μαντιμάκ, προσπαθεί να κάνει να ξεχαστεί το γεγονός, σαν να προσπαθεί να σβήσει την μνήμη της κοινότητας. Οι Αλεβίτες όπως και χτες έτσι και σήμερα θα συνεχίσουν τον δημοκρατικό τους αγώνα για την μετατροπή του Μαντιμάκ σε μουσείο.¨

Previous Article

ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Next Article

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *