Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ…

0 σχόλια Share:

Γορίλας και Ροβεσπιέρος

images

To άθλιο πραξικόπημε το απέτρεψαν ο κόσμος, όλα τα πολιτικά κόμματα και ενωμένα τα ΜΜΕ. Με αυτό τον τρόπο πιάσαμε την υπέροχη ευκαιρία μια διαιρεμένη από το  μίσος κοινωνία να ειρηνεύσει  και να ενωθεί γύρω από την δημοκρατία και το δίκαιο…

Μέσα από αυτό το κακό, παρουσιάστηκε και μια ευκαιρία.

Μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία ;

Δεν θέλω να το ξεκόψω λέγοντας ¨Δεν την χρησιμοποιήσαμε¨, αλλά τα σημάδια δείχνουν πως αυτή η μοναδική ευκαιρία μετατρέπεται σε μια καταστροφή.

Γίνεται λόγος για επαναφορά της θανατικής ποινής, ενώ αν γίνει αυτό η Τουρκία θα αποκοπεί για τα καλά από την Δύση και θα αρχίσουν να αμφισβητούνται κι οι σχέσεις με το ΝΑΤΟ.

Μια τέτοια κίνηση αλλαγής στρατοπέδου  από την Τουρκία,  θα κλονίσει παγκοσμίως τις ισορροπίες και εάν κατρακυλήσει έτσι αυτή η χώρα που είναι κέντρο μιας παλιάς αυτοκρατορίας, θα επηρεαστούνε από αυτό τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή και ο Καύκασος.

Ο κλονισμός θα είναι μεγαλύτερος και θα διαρκέσει περισσότερο από ότι υποθέτουμε. Την ώρα που συζητείται η θανατική ποινή, 49.321 άτομα απομακρύνθηκαν από τις δουλειές τους, ακυρώθηκε η άδεια διδασκαλίας σε 21 χιλιάδες καθηγητές, ενώ κατά παράνομο τρόπο συλλαμβάνονται μέλη του Συνταγματικού, του Ανώτατου και του Ελεγκτικού Δικαστηρίου.  Πάνω από 1000 πρυτάνεις εξαναγκάζονται σε παραίτηση. Πάνω από δύο χιλιάδες δικαστικοί υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν την έδρα, ενώ 8 χιλιάδες αστυνομικοί φεύγουν από την αστυνομία.  Μπαίνει απαγόρευση πρόσβασης σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.  Κλείνουν τηλεοπτικά κανάλια. Πνέει ένας αέρας τρόμου για το τμήμα της κοινωνίας που δεν είναι κυβερνητικό.  Τέτοιου είδους περίοδοι ¨φρίκης¨  υπήρξαν αρκετές στην ιστορία, οι άνθρωποι σκότωναν, εκφόβιζαν και προκαλούσαν πόνο ο ένας στον άλλο.

………….

Οι πολιτικοί πρέπει να υπερασπίζουν την ζωή και όχι τον θάνατο. Έτσι διασφαλίζουν και την ζωή των άλλων και την δική τους. Σε διαφορετική περίπτωση δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για όλους. Άλλωστε αυτά που γίνονται σήμερα, όπως και η πιθανότητα η Τουρκία να αποκοπεί από την Ευρώπη και να κλειστεί στον εαυτό της θα επιφέρει σε μια ακόμη πιο άσχημη κατάσταση την ήδη κακή οικονομία.

Ο καταρρέων τουρισμός, οι εξαγωγές που οπισθοδρομούνε και οι σταματημένες ξένες επενδύσεις, θα χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο μετά από την ανακοίνωση της Moodys  πως ¨Η βαθμολογία της Τουρκίας θα μπορούσε να καταστεί τελικά  σκουπίδια¨. Τις επιδράσεις από αυτά θα τις αισθανθούμε σύντομα. Τα μέλη του ΑΚΡ πιστεύουν πως δεν θα επηρεαστούνε από τίποτε. Να μην είναι σίγουροι όμως για αυτό.

Όταν αρχίσει και κόβεται το ψωμί που φτάνει στο σπίτι δεν μπορείτε να ξέρετε τι θα κάνει το πλήθος. Όταν χαθεί η ελπίδα, μειωθεί το ψωμί, αυξηθεί  η καταπίεση και το σκοτάδι, τότε εκείνη η χώρα εκρήγνυται. Ο λαός αντιδρά σοβαρά.

Ας ρωτήσω πάλι τους πολιτικούς της κυβέρνησης, ξέρετε μήπως το πείραμα με τους γορίλες ; Νομίζω πως το έχω περιγράψει ξανά. Παίρνουν τρεις γορίλες μαζί με τα μικρά τους και τους βάζουν σε ένα κελί. Από κάτω βάζουν φωτιά. Οι γορίλλες μόλις αισθάνθηκαν την φωτιά πήραν τα μικρά στην αγκαλιά τους, αλλά όταν η φωτιά δυνάμωσε έβαλαν κάτω τα παιδιά τους και ανέβηκαν πάνω τους.

Ο λαός αυτός όταν αισθάνθηκε την ¨φωτιά ¨του πραξικοπήματος  σας πήρε στην αγκαλιά του και σας προστάτεψε, αλλά εάν εσείς με τις αποφάσεις σας συνεχίσετε να δυναμώνετε την φωτιά εκείνη (που φαίνεται  πως αυτό κάνετε) τότε αυτός ο λαός θα σας βάλει κάτω και θα ανέβει πάνω σας.

Αυτά δεν μας χρειάζονται. Δεν χρειάζεται να τα ζήσουμε. Σκεφτείτε εσείς πως φέρατε την χώρα σε ένα περιβάλλον πραξικοπήματος. Για σκεφτείτε στις 7 Ιουνίου όταν είχατε κερδίσει το δικαίωμα της πλήρους ένταξης στην Ε.Ε. , υπήρχε περιβάλλον για πραξικόπημα ;

Μέσα σε ένα μόνο χρόνο πως έφτασε σε μια χώρα να γίνεται πραξικόπημα, να φτάνει στο χείλος του εμφυλίου, να συζητείται η αποβολή της από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και η πιστοληπτική της ικανότητα να υπάρχει περίπτωση να καταλήξει στο ¨σκουπίδια¨. Εάν τα σκεφτείτε αυτά μπορείτε ν καταλήξετε και στο πως θα φύγουμε από αυτά. Μέσα σε όλα αυτά για μένα υπάρχει μόνο μια ελπίδα , το να κινηθούνε από κοινού  τα 4 κόμματα στην βουλή, ο πρόεδρος της βουλής να έλεγε ένα ευχαριστώ σε κάθε έναν από τους προέδρους των κομμάτων και μετά να μιλούσαν φιλικά με τον πρωθυπουργό.

Εδώ είναι η ελπίδα της χώρας. Στην βουλή. Αυτή την δύσκολη εποχή τα πολιτικά κόμματα πρέπει να ενωθούνε γύρω από την δημοκρατία και τον νόμο.

Η διαίρεση, η ένταση στις σχέσεις, το να εκφοβίζεις τους πάντες, το να κατηγορείς ως ¨τρομοκράτη¨ οποιονδήποτε με τον οποίο έχεις θυμώσει και να προσπαθείς να απολυθεί ή να προφυλακιστεί, το να προσπαθείς σε αυτό τον καιρό που χρειάζεται η επανένωση όλων να πολώσεις με μίσος τον λαό, το να βγάζεις θανατικές καταδίκες, να αποχωρείς από την Δύση, όλα αυτά καταρρέουν την οικονομία και βουλιάζουν την χώρα.

Από αυτά δεν πρόκειται να δείτε κανένα καλό. Δείτε λίγο την ιστορία. Αυτά τα πράματα δεν επέφεραν καλό σε αυτούς που τα έκαναν και δεν πρόκειται να φέρουν και σε εσάς.

Ξέρω πως οι πολιτικάντηδες όταν είναι στην κυβέρνηση δεν ακούνε κανέναν, πιστεύουν πως εκείνη η εξουσία θα διαρκέσει αιώνια και μπορώ να υποθέσω πως σκέφτονται πως ¨Εσύ αν ήσουν πιο έξυπνος από εμένα θα καθόσουν εσύ σε αυτή την θέση¨. Καταλαβαίνω πως δεν αντιλαμβάνονται πως κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην βρίσκουν καθόλου ελκυστική την θέση τους, αλλά εγώ πάλι θέλω να τους  προειδοποιήσω.

Η οδός αυτή είναι επικίνδυνη.  Μην πορεύεστε αυτή την οδό. Να είστε βέβαιοι, δεν θα φέρει καλό ούτε στην χώρα ούτε σε εσάς. Είδατε πως είναι δυνατόν να βομβαρδιστεί η βουλή.  Εάν πετύχαινε το πραξικόπημα  σήμερα η χώρα θα ήταν στον εμφύλιο και οι άνθρωποι θα σκότωναν στον δρόμο ο ένας τον άλλο.  Σώστε την χώρα από το περιβάλλον του πραξικοπήματος και  από τον κίνδυνο του εμφυλίου. Αυτό μπορείτε να το κάνετε μόνο με την ειρήνη, την δημοκρατία και το δίκαιο.

……………………

…………………….

Αχμέτ Αλτάν  20/7/2016

 

http://www.haberdar.com/goril-ve-robespierre-makale,1526.html

Previous Article

ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 24/7/2016

Next Article

O TAΛΑΤ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 1996 ΚΑΙ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *