Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

No Comments Share:

Εφ. Ακσάμ 28-9-2011

¨Ο Αγάρ το ζήτησε και αφήσαμε τους δολοφόνους¨

Ο τέως Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντινούπολης Κεμάλ Γιαζιτζίογλου που είχε δηλώσει πως ¨Σχετικά με την δολοφονία του Τοπάλ είχα σημαντικές πληροφορίες αλλά με μετέθεσαν πριν να μπορέσω να ερευνήσω¨, περιέγραψε αυτά που ήξερε στην εισαγγελία Άγκυρας.

Σε είδηση της εφημερίδα Ραντικάλ αναφέρεται ότι ο τέως Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντινούπολης Κεμάλ Γιαζιτζίογλου

που είχε μετατεθεί μετά την δολοφονία του επονομαζόμενου βασιλιά των καζίνο Ομέρ Λουτφί Τοπάλ, μετά τις δηλώσεις του Αϊχάν Τσαρκίν κλήθηκε να καταθέσει με την ιδιότητα του μάρτυρα στην έρευνα σχετικά με τις δολοφονίες αγνώστων δραστών.

Ο Γιαζιτζίογλου κατέθεσε στα πλαίσια της έρευνας που συνεχίζει η εισαγγελία Άγκυρας σχετικά με τις δολοφονίες αγνώστων δραστών. Στις δηλώσεις που έκανε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε ότι κατέθεσε σχετικά με τη δολοφονία του Ομέρ Λουτφί Τοπάλ.

…………………..

Η αστυνομία Κωνσταντινούπολης είχε συλλάβει ως ύποπτους για την δολοφονία του Τοπάλ τους αστυνομικούς-μέλη των ειδικών επιχειρήσεων Αίχάν Τσαρκίν, Ερτζάν Ερσόι, Ογούζ Γιορουλμάζ όπως και τους συνεταίρους του Τοπάλ, Σαμί Χοστάν και Αλή Φεβζί Μπιρ. Τότε όμως είχε λεχθεί ότι με εντολή του τότε υπουργού Εσωτερικών παρελήφθησαν από την αστυνομία Κωνσταντινούπολης και μεταφέρθηκαν στην Άγκυρα. Τα πέντε άτομα αφού μεταφέρθηκαν στην Άγκυρα και μετά αφέθησαν ελεύθεροι.

…………………….

Ο Γιαζιτζίογλου πριν να μετατεθεί είχε περιγράψει σε συνομιλία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ ότι τον Τοπάλ τον είχαν σκοτώσει οι τρεις αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων.

Ο Ντεμιρέλ στην σύνοδο σχετικά με την υπόθεση Σουσουρλούκ είχε περιγράψει το γεγονός στην ηγεσία λέγοντας : ¨Μου είπε πως «Εμείς βρήκαμε αυτούς που σκότωσαν, αλλά η Άγκυρα ήρθε και μας τους πήρε από τα χέρια μας». Του λέω ¨μα γιατί τους δώσατε ;¨ και μου απάντησε πως «κύριε μου τους πήραν, είναι οι κανόνες της αστυνομίας» . Τον ρώτησα πως το ήξερε ότι αυτοί σκότωσαν τον Τοπάλ και μου απάντησε πως «Το παραδέχτηκαν. Και μάλιστα είπαν πως όχι μόνο τον Τοπάλ αλλά και άλλους σκοτώσαμε ».

Previous Article

ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΚΙΤΣΟ

Next Article

ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *