Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΕΝΤΟΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΑΡ- ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

No Comments Share:

Εφ. Ταράφ 1-7-2011

 

Η εντολή δολοφονίας ήταν του Αγάρ

 

To τέως στέλεχος των ειδικών δυνάμεων Ερσόι που κατέθεσε μετά τις ομολογίες του Τσαρκίν, ανέφερε πως τις εντολές για τις εκτελέσεις τις έδιναν οι Ιμπραήμ Σαχίν και Μεχμέτ Αγάρ

 

Ο Ερτζάν Ερσόι που συνελήφθη στα πλαίσια της έρευνας που διεξάγει η εισαγγελία της Άγκυρας και ακολούθως στάλθηκε στις φυλακές Γενίκεντ, στην κατάθεση που έδωσε επιβεβαίωσε ότι ήταν και ο ίδιος στην ομάδα που συνέλλαβε τους Μετζίτ Μπασκίν και Φαίκ Τζαντάν, αλλά ότι δεν ήταν αυτός ο οποίος τους δολοφόνησε.

 Όταν ρωτήθηκε ο Ερσόι ¨Ποιος σας οργάνωνε ;¨απάντησε ¨ο Ιμπραήμ Σαχίν¨. Ο Ερσόι προχτές συνελήφθη στην Σμύρνη και μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στην Άγκυρα διότι το τέως στέλεχος των ειδικών δυνάμεων Αϊχάν Τσαρκίν ισχυρίστηκε ότι και αυτός περιλαμβανόταν στην ομάδα που διέπραξε το 1994 τις δολοφονίες του δικηγόρου Γιουσούφ Εκιντζί, του Φαίκ Τσαντάν, του Μετζίτ Μπασκίν

Η διαταγή ήρθε από τον Ιμπραίμ Σαχίν

……………

Όταν ο Ερσόι κατά την κατάθεση του ρωτήθηκε ¨Ποιος καθόριζε ποιοι θα συλληφθούνε και ποιοι θα εκτελεστούνε, και από ποιόν παίρνατε εντολές ;¨, απάντησε λέγοντας πως το άτομο αυτό ήταν ο τότε διοικητής του τομέα ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας Ιμπραήμ Σαχίν. Επίσης ανέφερε πως ενήμερος για όλα ήταν και ο Μεχμέτ Αγάρ.

Ο Ερσόι είχε υπηρετήσει στο Αντάπαζαρι, στην Άγκυρα, και στο Μπόλου και όταν τον ρώτησαν ¨ξέρετε αν υπήρχε απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις δολοφονίες ;¨ απάντησε λέγοντας πως ¨Κυκλοφορούσαν διάφορα για αυτό το θέμα, αλλά εγώ δεν είδα κάποιο επίσημο έγγραφο¨.

Ο Ερσοι ανέφερε πως εκείνη την εποχή πρέπει να υποκλέπτονταν συνομιλίες ανώτατων αξιωματούχων. Πρόσθεσε : ¨Αυτές οι δολοφονίες δεν ήταν δουλειά κάποιων αστυνομικών. Άλλωστε δεν είχαν την αρμοδιότητα να πάρουν και να εκτελέσουν μια τέτοια απόφαση. Οι κινήσεις ήταν οργανωμένες¨.

………………..

 

Previous Article

ΣΤΑ 102 ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΚΑΝΕ ΛΕΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ …

Next Article

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΕΡΝTΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗΝ 20η ΙΟΥΛΙΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *