Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΕΤΡΕΣ , ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΧΟΠΑ

No Comments Share:

Εφ. Ταράφ 1-6-2011

 

ΠΕΤΡΕΣ , ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΧΟΠΑ

Επεισόδια υπήρξαν πριν και μετά την συγκέντρωση του πρωθυπουργού Ερντογάν στην πόλη Χόπα. Ένας νεκρός και ένας βαριά τραυματίας.

Η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης και από τα σπρέι πιπεριού επηρεάστηκε ο συνταξιούχος δάσκαλος Μετίν Λοκουμτζού, έπαθε έμφραγμα και πέθανε. Αστυνομικός που υπηρετούσε στο λεωφορείο του ΑΚΠ έχασε την ισορροπία του, έπεσε κάτω, σύρθηκε και τραυματίστηκε βαριά.

Επεισόδια υπήρξαν στις 12.30 στον χώρο όπου θα μιλούσε ο πρωθυπουργός Ερντογάν. Τις πρωινές ώρες στην πλατεία όπου θα γινόταν η ομιλία κρεμάστηκε σε ένα κτίριο μια μεγάλη σημαία του CHP και δίπλα ένα μεγάλο πανό που έλεγε ¨ΑΚΠ ξεκουμπίσου από την Χόπα¨, ενώ αργότερα ομάδες κατέβηκαν στην πλατεία και άρχισαν να γλεντάνε. Μεταξύ τους ήταν μέλη του CHP, του ÖDP και του συλλόγου Halkevleri που χόρεψαν χορόν, ενώ την ίδια ώρα τρία ελικόπτερα πετούσαν πάνω από την πλατεία.

Η αστυνομία επενέβη στην ομάδα

Η ομάδα αντέδρασε για την παρουσία των ελικοπτέρων και άρχισε να γιουχάρει, ενώ όταν θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τα ΗΕS (σειρά υδροηλεκτρικών φραγμάτων) και άνοιξαν πανό που έγραφε ¨Το νερό είναι δικαίωμα και δεν πουλιέται¨, η αστυνομία επενέβη. Κάποιοι από τους διαδηλωτές ξήλωσαν πέτρες από το δρόμο και τις πέταξαν στους αστυνομικούς, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε νερό υπό πίεση και σπρέι πιπεριού. Η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Αρκετά άτομα από τους διαδηλωτές και τους αστυνομικούς επηρεάστηκαν από τα σπρέι πιπεριού και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο για περίθαλψη. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων από τις πέτρες που πετούσαν οι διαδηλωτές έσπασαν πολλά τζάμια από αστυνομικά οχήματα, από λεωφορεία του ΑΚΠ και από πολλά οχήματα μελών του ΑΚΠ.

Ισχυρισμοί για δακρυγόνα και κλωτσιές

Ο 55χρονος Μετίν Λοκουμτζού που επηρεάστηκε από την επέμβαση της αστυνομίας με σπρέι πιπεριού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και έχασε τη ζωή του. Ανακοινώθηκε ότι ο Λοκουμτζού έπαθε έμφραγμα, ενώ οι διαδηλωτές υποστήριξαν ότι την ώρα που ο Λοκουμτζού είχε πέσει κάτω επηρεασμένος από τα δακρυγόνα, οι αστυνομικοί τον κλωτσούσαν. Έγινε γνωστό ότι ο Λοκουμτζού ήταν μέλος του ÖDP

Βροχή από πέτρες στο κομβόι του Ερντογάν

Όταν έγινε γνωστός ο θάνατος αυξήθηκαν οι διαμαρτυρίες των μικρών ομάδων. Στο μεταξύ ο Ερντογάν για να μεταβεί στην Τραπεζούντα ξεκίνησε να πάει με το λεωφορείο στο λιμάνι όπου βρισκόταν το ελικόπτερο. 300 μέτρα μακριά από τον χώρο της συγκέντρωσης το λεωφορείο μέσα στο οποίο ήταν ο Ερντογάν και τα οχήματα που το ακολουθούσαν δέχτηκαν βροχή από πέτρες από τους διαδηλωτές. Εκείνη την ώρα οι αστυνομικοί πυροβόλησαν προειδοποιητικά στον αέρα. Ο 39χρονος αστυνομικός Σερβέτ Ερκάν που επέβαινε στο λεωφορείο, όταν αυτό επιτάχυνε έχασε την ισορροπία του και έπεσε κάτω από την πίσω πόρτα. Αναφέρεται πως ο Ερκάν έπεσε κάτω όταν τον χτύπησε μια πέτρα στο κεφάλι.

…………….

Η στρατοχωροφυλακή παρακολουθούσε

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι ρόμποκοπ της στρατοχωροφυλακής που εκείνη την ώρα ήταν στην άκρη του δρόμου, παρά το ότι ήταν πολύ κοντά στους διαδηλωτές δεν επενέβησαν καθόλου.

 

Previous Article

ΒΡΑΔΙΑ ΕΠΑΘΙΤΩΝ ME ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΠΑΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Next Article

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *