Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Οι απαντήσεις των Τούρκων υφυπουργών Εξωτερικών, αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Ε.Λ.Κ. Μάνφρεντ Βέμπερ

0 σχόλια Share:

¨Η Τουρκία δεν είναι μόνο εταίρος, αλλά πριν από αυτό είναι υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή ο  Μάνφρεντ Βέμπερ, δεν μπορούν να οριοθετήσουν τον εναέριο χώρο ή τα θαλάσσια σύνορα ή να αποφασίσουν τι είναι παράνομο. Θα ήταν συνετό να επικεντρωθούμε στις προκλήσεις προς την Τουρκία και το διεθνές δίκαιο.¨

Υφυπουργός Εξωτερικών Φαρούκ Καϊμακατσί

Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι, τις  δίκαιες και νόμιμες θέσεις μας ενάντια στα τετελεσμένα και στις παράνομες αξιώσεις . Οι βασισμένες στην  δικαιοσύνη θέσεις μας στην Ανατολική Μεσόγειο,  επιβεβαιώνονται από πολλές προηγούμενες αποφάσεις που έχουν ληφθεί από διεθνή δικαστήρια.

Υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν

Οι δηλώσεις που ενόχλησαν είναι αυτές :

Πρόεδρος του Ε.Λ.Κ. Βέμπερ : ¨Πρέπει να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία¨
………….
Η Ευρωβουλή συζητά σήμερα για τη στάση της Τουρκίας, με τον Μάνφρεντ Βέμπερ να τονίζει ότι Ελλάδα και Κύπρος δεν μπορούν να αφεθούν μόνες τους.
Για τη στάση της Τουρκίας συζητά σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τον Ζοζέπ Μπορέλ να κάνει λόγο για «ανησυχητική επιθετικότητα» από την Άγκυρα και τον Μάνφρεντ Βέμπερ να εκφράζει την ανησυχία του.

«Το ΕΛΚ ζήτησε να τεθεί το θέμα γιατί ανησυχούμε για τις επιθέσεις στα τουρκικά σύνορα, τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, τις συγκρούσεις στη Μεσόγειο» τόνισε ο Βέμπερ.
Πρόσθεσε ότι η Τουρκία «απομακρύνεται από τις αξίες της ΕΕ» και τόνισε ότι Ελλάδα και Κύπρος δεν μπορούν να αφεθούν μόνες τους.

Όπως είπε, δεν πρόκειται «για ελληνοτουρκικό πρόβλημα ή πρόβλημα μεταξύ της Κύπρου και της Τουρκίας», αλλά είναι «ευρωτουρκικό πρόβλημα» και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτές τις δύο χώρες (σ.σ. Ελλάδα και Κύπρο) μόνες τους».

«Είναι ώρα για νέο κεφάλαιο στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας. Πρέπει να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις και να βρούμε άλλο τρόπο συνεργασίας όταν η Άκυρα θα είναι προετοιμασμένη» υπογράμμισε.
Μπορέλ: Ανησυχητική επιθετικότητα από την Τουρκία
Για «ανησυχητική επιθετικότητα» από την πλευρά της Τουρκίας, μίλησε, από την πλευρά του, ο ύπατος εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο ίδιος στάθηκε στις «αυξημένες υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά και το Αιγαίο», τις «γεωτρήσεις (και) το μνημόνιο συνεργασίας με τη Λιβύη, το οποίο δεν αναγνωρίζουμε».

Previous Article

Δήμαρχος Τσεσμέ: ¨Στόχος μας να καταστρέψουμε την μονοπωλιακή θέση της Χίου στο εμπόριο μαστίχας¨…

Next Article

Χαφτάρ : ¨Ο πόλεμος μας ενάντια στην Τουρκία…¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *