Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά της Γαλλίας

No Comments Share:

Οι ισχυρισμοί σχετικά με τη θέση της Τουρκίας στη Λιβύη, όπως αναφέρονται στη δήλωση του Υπουργείου Ευρώπης και Εξωτερικών της Γαλλίας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Παρίσι, καθώς και στην απάντησή του σε ερώτηση, είναι νέες ενδείξεις των ασαφών και αδικαιολόγητων πολιτικών της Γαλλίας έναντι της Λιβύης.

Η Γαλλία πυροδότησε την κρίση της Λιβύης επεκτείνοντας την υποστήριξή της στον πραξικοπηματία και  πειρατή Χαφτάρ, ο οποίος προσπαθεί να δημιουργήσει ένα αυταρχικό καθεστώς στη χώρα, ανατρέποντας τη νόμιμη κυβέρνηση και δηλώνει  δημόσια πως δεν επιθυμεί μια πολιτική λύση στη Λιβύη. Η προσέγγιση της Γαλλίας ενθάρρυνε τον Χαφτάρ να επιμείνει στις στρατιωτικές μεθόδους και να αυξήσει τα βάσανα και τον πόνο του λαού της Λιβύης.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Λιβύη είναι η υποστήριξη που παρέχεται από τη Γαλλία και ορισμένες άλλες χώρες στις παράνομες οντότητες, κάτι που αντιβαίνει στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Τουρκία υποστηρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στη Λιβύη κατόπιν αιτήσεώς της και σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Ενώ η Τουρκία υποστηρίζει τη νόμιμη κυβέρνηση στη Λιβύη, η Γαλλία αντίθετα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ, υποστηρίζει έναν πραξικοπηματία,  ένα άτομο χωρίς κανένα νόμιμο καθεστώς,

Ενώ οι τουρκικές ενέργειες στη Λιβύη είναι νόμιμες, η Γαλλία ακολουθεί τις ασαφείς πολιτικές της όπως στη Συρία, λειτουργώντας  ως υπεργολάβος εξωτερικής πολιτικής ορισμένων χωρών της περιοχής. Αυτοί οι σκοτεινοί δεσμοί της Γαλλίας είναι πολύ ανησυχητικοί. Είναι απαράδεκτο ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για διαρκή ειρήνη και σταθερότητα στη Λιβύη.

http://www.mfa.gov.tr/no_-121_-fransa-db-nin-iddialari-hk.tr.mfa

16/6/2020

Σχ. : Μιλά για πραξικοπηματία το καθεστώς που έχει φυλακίσει χιλιάδες στελέχη του HDP, εκατοντάδες δημοσιογράφους και έχει διώξει δεκάδες χιλιάδες κόσμο από τις δουλειές του, ως δήθεν μέλη λέει της ¨τρομοκρατικής οργάνωσης Γκιουλέν¨…

Previous Article

Νέα τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο Β.Ιράκ : ¨Νύχια Τίγρης¨

Next Article

Οι Τούρκοι κατέχουν την πατρίδα σου και εσύ ¨πολεμάς¨ τους αστυνομικούς και τον στρατό…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *