Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

H TOYΡΚΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΒΟΥΡΛΑ ΣΜΥΡΝΗΣ

0 σχόλια Share:

 

Έκλεισε το Γερμανικό Σχολείο Σμύρνης: Το Βερολίνο ζητά την αιτία

Το υπαγόμενο στην γερμανική πρεσβεία της Άγκυρας Γερμανικό Σχολείο Σμύρνης, έκλεισε με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Παιδείας.

Στην ανακοίνωση που έγινε από την γερμανική πρεσβεία, αναφέρεται πως την Πέμπτη το σχολείο στα Βουρλά έκλεισε και προσθέτει πως ¨Ζητάμε από την τουρκική κυβέρνηση το σκεπτικό για το κλείσιμο του σχολείου. Τα γερμανικά σχολεία στην Τουρκία θα συνεχίσουν να αποτελούν το θεμέλιο των πολιτιστικών και μορφωτικών ανταλλαγών¨

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε στην Ντόιτσε Βέλλε, ο Ντίρκ Φιλίπ-διευθυντής του ιδιωτικού γερμανικού σχολείου Βουρλών, στο σχολείο ήρθε μια επιτροπή με υπαλλήλους της Διεύθυνσης Εθνικής Παιδείας Σμύρνης και των Βουρλών που συνοδεία της αστυνομίας  και του επέδωσαν το έγγραφο σχετικά με το κλείσιμο του σχολείου.

Ο διευθυντής του σχολείου είπε πως ως αιτία του προβλήθηκε ¨η έλλειψη νομικής βάσης¨ και πρόσθεσε πως ¨Υποθέτω πως το σχολείο έκλεισε για συγκεκριμένο προσωρινό διάστημα¨.

……………

Το γερμανικό ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε το κλείσιμο του σχολείου. Στην ανακοίνωση που έγινε στο Βερολίνο αναφέρεται πως ζητήθηκε από την τουρκική κυβέρνηση να τους ενημερώσουν για το αιτιολογικό κλεισίματος του σχολείου.

Το υπαγόμενο στην γερμανική πρεσβεία της Άγκυρας Γερμανικό Σχολείο Σμύρνης, ιδρύθηκε το 2008. Σύμφωνα με αυτά που ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου Ντιρκ Φίλιπ, στο σχολείο που τώρα είναι σε διακοπές, περιλαμβάνεται και νηπιαγωγείο και σε αυτό φοιτούν 180 μαθητές ηλικίας από 2 ως 20 ετών. Στο σχολείο εργάζονται 40 άτομα και η πρόβλεψη ήταν να αρχίσει την εκπαιδευτική του ρονιά στις 27 Αυγούστου.

İzmir Alman Okulu kapatıldı: Berlin gerekçe talep ediyor

1/7/2018

Previous Article

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΣΚΙΤΣΟ

Next Article

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

libero lectus ut risus venenatis velit, ut Nullam Curabitur et, accumsan tristique