Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

BETO ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ

0 σχόλια Share:

Bέτο στην Ε.Ε. από Γερμανία και Ολλανδία για την Τουρκία

20531783

Γερμανία και Ολλανδία μετά από τρία χρόνια δεν συμφώνησαν σε άνοιγμα νέου κεφαλαίου στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τουρκίας-Ε.Ε.

Σύμφωνα με την είδηση του πρακτορείου Αναντολού, σχετικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, και το άνοιγμα του κεφαλαίου των Περιφερειακών Πολιτικών που προβλεπόταν να ανοίξει στις 26 Ιουνίου, παρά την κοινή θετική άποψη των 25 από τις 27 χώρες, η Γερμανία και η Ολλανδία δεν συμφώνησε σε αυτό.

Σύμφωνα με πηγές της Ε.Ε. που βρίσκονται οντά στις συνομιλίες, αμφότερες αυτές οι χώρες ακολουθούν πολιτική του ¨περίμενε να δούμε¨, και εκτίμησε πως θα καθορίσουν την πολιτική τους ανάλογα με τις εξελίξεις στην Τουρκία.

………………..

Στο μεταξύ το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) του οποίου ηγείται η πρωθυπουργός Μέρκελ και ο μικρότερος εταίρος η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), στο εκλογικό τους πρόγραμμα είναι απολύτως ενάντιοι στην υποψηφιότητα της Τουρκίας για την Ε.Ε.

…………….

Στο 125 σελίδων κείμενο τους σχετικά με τις σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας χρησιμοποιούνται οι εξής φράσεις : ¨Επιθυμούμε μια ισχυρή συνεργασία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας. Υποστηρίζουμε επίσης την στενή στρατηγική συνεργασία στα θέματα του εξωτερικού και της ασφάλειας¨.

Το κείμενο όμως αντανακλά την σκληρή στάση και των δύο αυτών κομμάτων στην υποψηφιότητα της Άγκυρας όταν αναφέρει πως ¨ Είμαστε αντίθετοι στην πλήρη ένταξη της Τουρκίας διότι δεν πληρεί τα κριτήρια ένταξης στην Ε.Ε. Η χώρα αυτή λόγω μεγέθους και οικονομικής δομής θα επιφέρει πρόσθετο βάρος στην Ε.Ε.¨.

……………….

Εφ. Χουριέτ 19/6/2013

Previous Article

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΜΑΡΙ !

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *