Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Επιστολή γερουσιαστή Μενέντεζ προς Πομπέο : “Βάλτε κυρώσεις προς την Τουρκία”…

No Comments Share:

Αγαπητε κ.υπουργέ Πομπέο

Σας γράφω με ένα απλό αίτημα προς την κυβέρνηση: ακολουθήστε το νόμο.

Σύμφωνα με τα πρότυπα εφαρμογής που έχει θέσει το δικό σας Υπουργείο, η παράδοση των S-400 από τη Ρωσία αποτελεί σαφή παραβίαση του νόμου CAATSA. Όταν η Κίνα αγόρασε και παρέλαβε το ίδιο ακριβώς σύστημα από τη Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες ορθώς επέβαλαν κυρώσεις μέσω του νόμου CAATSA. Η εφαρμογή διαφορετικού προτύπου στην Τουρκία με βάση την προσωπική «έλξη» που ο Πρόεδρος Τραμπ φαίνεται προφανώς να αισθάνεται για τον Πρόεδρο Ερντογάν δεν είναι τρόπος να ασκήσει κανείς εξωτερική πολιτική. Η αποτυχία της κυβέρνησης να επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για αυτήν την αγορά θα μειώσει δραστικά το αποτρεπτικό αποτέλεσμα των κυρώσεων CAATSA για άλλες χώρες, λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές αγορές ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού.

Πέρα από την αγορά των S-400, η ​​Τουρκία παραβιάζει όλο και περισσότερο την κυριαρχία των χωρών στα σύνορά τους και σε όλη τη Μεσόγειο.

Από τον Ιανουάριο, η Τουρκία έχει γίνει η τελευταία χώρα που παραβιάζει το εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη και έχει αξιοποιήσει τη στρατιωτική υποστήριξη στην κυβέρνηση εθνική συμφωνίας της Λιβύης για να προωθήσει μια παράνομη συμφωνία θαλάσσιων συνόρων που αγνοεί όχι μόνο τους νόμιμους ισχυρισμούς της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά επίσης αγνοεί βασικά το διεθνές δίκαιο. Τέτοιες δράσεις έρχονται σε αντίθεση με τις προσπάθειες για την προώθηση της σταθερότητας στην περιοχή.

Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία ξεκίνησε μια μεγάλη στρατιωτική εισβολή στις κουρδικές περιοχές του Ιράκ, αποτελούμενη από επιθέσεις από τον αέρα και το έδαφος, απειλώντας να αποσταθεροποιήσει περαιτέρω μια ήδη ευμετάβλητη και ευάλωτη περιοχή.

Η Τουρκία έχει δηλώσει δημοσίως ότι σκοπεύει να δημιουργήσει προσωρινές στρατιωτικές βάσεις στο Βόρειο Ιράκ στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας για να κτυπήσει τους Κούρδους μαχητές κατά μήκος της παραμεθόριας περιοχής του Ιράκ και της Τουρκίας, παραβιάζοντας περαιτέρω την κυριαρχία του Ιράκ και το διεθνές δίκαιο.

Οι τουρκικές παραβιάσεις της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) είναι καλά τεκμηριωμένες. Τις τελευταίες εβδομάδες, τα τουρκικά πλοία έχουν αυξήσει τις δραστηριότητες εξερεύνησης στην ΑΟΖ της Κύπρου, επιδιώκοντας να αξιοποιήσουν την αναστολή των δραστηριοτήτων έρευνας των διεθνών ενεργειακών εταιρειών κατά τη διάρκεια της κρίσης του COVID-19. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει λάβει ευπρόσδεκτα μέτρα για την επιβολή κυρώσεων σε Τούρκους που εμπλέκονται στην παραβίαση της Κυπριακής ΑΟΖ. Σε αλληλεγγύη με τους συμμάχους και τους φίλους μας στην Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και να επιβάλουν αμέσως κυρώσεις σε αυτά τα ίδια άτομα.

Η Κύπρος δεν είναι ο μόνος εταίρος μας στην Ανατολική Μεσόγειο που αντιμετωπίζει παραβιάσεις της κυριαρχίας της από την Τουρκία. Στον αέρα, τα τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας σχεδόν κάθε μέρα, θέτοντας σε κίνδυνο Έλληνες πιλότους και πολίτες που ζουν εκεί. Μπορεί να είναι μόνο θέμα χρόνου προτού αυτή η αμέλεια οδηγήσει σε απώλεια ζωής ή καταστροφή περιουσίας.

Οι επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις της κυπριακής και ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία υπογραμμίζουν την έλλειψη δέσμευσης του Προέδρου Ερντογάν στο κράτος δικαίου, την οποία η τουρκική κυβέρνηση απέδειξε και πάλι την περασμένη εβδομάδα, καταδικάζοντας τον υπάλληλο του αμερικανικού προξενείου Metin Topuz σε σχεδόν εννέα χρόνια φυλάκισης χωρίς αξιόπιστα στοιχεία για να υποστηρίξει τις κατηγορίες κατά αυτού. Η μεταχείριση της Τουρκίας για τον κ. Τοπούζ αντιπροσωπεύει μια σοβαρή παραβίαση της δικαιοσύνης και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να επιτρέψουν αυτήν την μεταχείριση του προσωπικού της τοπικής πρεσβείας μας.

Ελπίζω ειλικρινά ότι στο μέλλον θα μπορούμε να βασιστούμε σε έναν δημοκρατικό, παραγωγικό εταίρο στην Τουρκία, ως σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, πρέπει να τηρούμε τους δικούς μας νόμους για την επιδίωξη των συμφερόντων μας και να σταθούμε με τους συμμάχους μας ενάντια στην επιθετικότητα. Σας παροτρύνω να εφαρμόσετε πλήρως τις κατάλληλες κυρώσεις CAATSA και τα βασικά στοιχεία του νόμου για την ενέργεια και την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου, μια κρίσιμη σημαντική έκφραση δέσμευσης για τη σχέση μας με την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Σας παρακαλώ επίσης να προγραμματίσετε ξανά την αναβληθείσα επίσκεψή σας στην Κύπρο το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορέσουμε να προωθήσουμε περαιτέρω αυτούς τους στόχους.

Τέλος, καλώ και εσάς και τον Πρόεδρο Τραμπ να ενισχύσετε τις προσπάθειές σας για να υπερασπιστείτε το προσωπικό της τοπικής πρεσβείας μας, στην Τουρκία και σε όλο τον κόσμο, από καταχρήσεις όπως αυτές που αντιμετωπίζουν σήμερα ο Metin Topuz και δύο άλλα μέλη του τοπικού προσωπικού της πρεσβείας μας στην Τουρκία.

Με εκτίμηση,
Ρόμπερτ Μενέντεζ

….

HellasJournal.comHellasJournal.com  23/6/2020

 

Previous Article

Δικαστική διαμάχη βουλευτή με μπλόγκερς της μειονότητας

Next Article

Τουρκική σημαία και πινακίδες στα τουρκικά στα κατεχόμενα εδάφη της Συρίας…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *