Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η δήλωση του Αμερικανού υπουργού Αμύνης κατά της τουρκικής εισβολής

0 σχόλια Share:

¨Παρά την αντίθεση και τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διεθνή κοινότητα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν διέταξε μια μονομερή εισβολή στη βόρεια Συρία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα εκτεταμένες απώλειες, πρόσφυγες, καταστροφή, ανασφάλεια και αυξανόμενη απειλή για τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

Αυτή η απαράδεκτη εισβολή υπονόμευσε επίσης την επιτυχημένη πολυεθνική αποστολή “Defeat ISIS” στη Συρία και είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση πολλών επικίνδυνων κρατουμένων της ISIS.

Λόγω των ανεύθυνων ενεργειών της Τουρκίας, ο κίνδυνος για τις δυνάμεις των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία έχει φτάσει σε απαράδεκτο επίπεδο. Διατρέχουμε επίσης τον κίνδυνο να βρεθούμε σε μια ευρύτερη σύγκρουση. Ως εκ τούτου, υπό τις οδηγίες του προέδρου, το Υπουργείο Άμυνας εκτελεί σκόπιμη απόσυρση στρατιωτικού προσωπικού από τη βορειοανατολική Συρία.

Η μονομερής δράση της Τουρκίας ήταν περιττή και παρορμητική. Ο πρόεδρος Ερντογάν φέρει την πλήρη ευθύνη για τις συνέπειές της, συμπεριλαμβανομένης και μιας πιθανής αναζωπύρωσης της ISIS, πιθανά εγκλήματα πολέμου και μια αυξανόμενη ανθρωπιστική κρίση. Η διμερής σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας έχει επίσης ζημιωθεί.

Θα επισκεφθώ το ΝΑΤΟ την επόμενη βδομάδα στις Βρυξέλλες, όπου σχεδιάζω να πιέσω τους άλλους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ να λάβουν συλλογικά και ατομικά διπλωματικά και οικονομικά μέτρα για να ανταποκριθούν σε αυτές τις ανήκουστες τουρκικές ενέργειες¨ .

https://www.defense.gov/Newsroom/Releases/Release/Article/1988372/statement-by-secretary-of-defense-dr-mark-t-esper-regarding-turkey-syria-border/

14/10/2019

Previous Article

Τι τολμά και λέει ΜΕΣΑ στην Τουρκία η Αν. Πρόεδρος του HDP Περβίν Μπουλντάν….

Next Article

Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης (Ombudsman ) Σερέφ Μαλκότς προς Έλληνες: Το 1974 σας δείξαμε την θέση σας, τα Βαλκάνια είναι Τουρκία

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *