Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τσαβούσογλου : Αν μας εφαρμόσουν κυρώσεις, υπάρχει το Ιντζιρλίκ, το Κιούρετζικ…

0 σχόλια Share:

O Τσαβούσογλου μιλώντας στο TGRT είπε : ” Στις ΗΠΑ ακούγονται διάφορες φωνές. Ο Τραμπ δεν θέλει να εφαρμόσει κυρώσεις. Ο Τραμπ μπορεί να εμποδίσει τις κυρώσεις και να μην τις εφαρμόσει. Αυτή είναι η προσδοκία μας. Αυτό το έχει θέσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας Ερντογάν. Ο Τραμπ είναι κάποιος οποίος κρατά τις υποσχέσεις του”.
Και πρόσθεσε :” Οι S-400 από τη σκοπιά του εντοπισμού και της απόστασης στην οποία μπορούν να χτυπήσουν, είναι καλύτεροι από τους Πάτριοτ. Εμείς όμως παρόλα αυτά και παρά το ότι είναι πιο ακριβοί, θελήσαμε να αγοράσουμε Πάτριοτ αλλά εκείνοι δεν θέλησαν. Οι S-400 θα είναι συνεχώς εν λειτουργία χρειάζεται να είναι έτσι,  για να εντοπίσουν την επίθεση. ”

Ο Τσαβούσογλου είπε ότι η αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα για τα F-35 σημαίνει ένα έξτρα κόστος 7 έως 8 εκατομμυρίων δολαρίων για κάθε αεροσκάφος για τους άλλους εταίρους”.
Ο Τσαβούσογλου δήλωσε “Δεν υπάρχει κάποια καθαρή εξέλιξη σχετικά με την αποβολή από το πρόγραμμα, αλλά στους εργαζομένους μας εκεί εμποδίστηκε η είσοδος σε κάποια μέρη. ….Aν οι ΗΠΑ επιδείξουν εχθρική συμπεριφορά τότε αυτό δεν είναι κάτι το απόρρητο για μας, θα κάνουμε ενάντια βήματα. Υπάρχουν απαντήσεις οι οποίες θα δοθούν στις ΗΠΑ… Εφαρμόζουμε μια διαδικασία  στο Ιντζιρλικ και στο Κιουρετζικ. Αν όμως οι ΗΠΑ εφαρμόσουν κυρώσεις τότε και εμείς θα δώσουμε την απαραίτητη απάντηση. Αυτό δεν θέλουμε να το εφαρμόσουμε, αλλά αν οι ΗΠΑ επιδείξουν εχθρική στάση τότε κι εμείς θα κάνουμε βήματα αντιποίνων.”.
Ο Τσαβούσογλου είπε πως αν οι ΗΠΑ δεν δώσουν τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, η Τουρκία Θα καλύψει τις ανάγκες της από άλλες πηγές.
Ο Tσαβούσογλου σχετικά με τις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση είπε πως “Η συμφωνία για την επαναπροώθηση και η εξαίρεση για τη βίζα θα τρέξουν ταυτόχρονα. Εμείς αναστείλαμε την συμφωνία για την επαναπροώθηση”
O Tσαβούσογλου αναφερόμενος στο θέμα της ασφαλούς περιοχής στην Συρία δήλωσε:” Συζητάμε με τις ΗΠΑ για το θέμα της ασφαλούς περιοχής. Στο Μενμπιτς δεν έκαναν κάποιο απτό βήμα. Σε 90 μέρες θα τελείωναν, αλλά έχουν περάσει 14 μήνες και ακόμα κανένα αποτέλεσμα. Εάν συνεχίσουν οι απειλές από εκεί εμείς θα αρχίσουμε στρατιωτική επιχείρηση. Υπάρχουν τρομοκράτες του ΠΚΚ που περνάνε από την Τουρκία εκεί στην περιοχή. Οι στρατιώτες μας είναι έτοιμοι, αν αυξηθεί η απειλή, αν χρειαστεί θα αρχίσουμε την επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη. Η ασφαλής περιοχής είναι απαραίτητη, δεν μπορούμε να το αφήσουμε να σέρνεται αυτό το θέμα. Πλέον αυτή την εβδομάδα θα συζητηθεί η διαμόρφωση της ασφαλούς περιοχής”
Yeniakit.com.tr  22/7/2019
 

Previous Article

Το πρόβλημα δεν είναι η Θράκη αλλά η Ελλάδα

Next Article

Διορία σε λαθρομετανάστες από την νομαρχία Κων/λης για εγκατάλειψη της πόλης !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *