Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Οι ΗΠΑ ενέταξαν την Τουρκία στην λίστα των χωρών που χρησιμοποιούν παιδιά-στρατιώτες

No Comments Share:

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ πρόσθεσε την Τουρκία στην λίστα των χωρών που χρησιμοποιούν στρατιώτες-παιδιά.

Σύμφωνα με την είδηση από το πρακτορείο Reuters στην έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την εμπορία ανθρώπων, αναφέρεται πως η Τουρκία παρείχε απτή στήριξη σε παιδιά στρατιώτες της συριακής αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα στην μεραρχία Σουλτάνου Μουράτ.

Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε πως η Ουάσιγκτον ελπίζει να λύσει το θέμα σε συνεργασία με την Άγκυρα ενώ έκανε αναφορά και στη χρήση παιδιών-στρατιωτών στην Λιβύη.
Ο αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε : “Ιδιαίτερα σε σχέση με την Τουρκία… Για πρώτη φορά μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ εντάσσεται στην λίστα χρησιμοποίησης παιδιών στρατιωτών. Η Τουρκία ως περιφερειακός ηγέτης και μέλος του ΝΑΤΟ έχει την ευκαιρία να εξετάσει την αποστολή και χρήση παιδιών στρατιωτών σε Συρία και Λιβύη¨

Σύμφωνα με την αναφορά του υπουργείου Εξωτερικών, οι χώρες της λίστας αυτής, ανεξάρτητα από την προεδρική εξαίρεση,  υπόκεινται σε περιορισμούς αναφορικά με την βοήθεια ασφαλείας και την άδεια εμπορίας στρατιωτικού εξοπλισμού. Δεν είναι σαφές αν αυτό θα εφαρμοστεί αυτόματα στην Τουρκία με την ένταξη της στην λίστα αυτή.

https://t24.com.tr/haber/abd-disisleri-bakanligi-turkiye-yi-cocuk-asker-kullanimina-karisan-ulkeler-listesine-aldi,963039

1/7/2021

Previous Article

Ενοχλήθηκε επειδή δεν ήταν γεμάτη η αίθουσα που μιλούσε !

Next Article

¨Αυξάνεται η επιθετικότητα σε βάρος της KKTC¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *