Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

O νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ χαρακτηρίζει την Τουρκία “αποκαλούμενο στρατηγικό εταίρο” και δείχνει να ετοιμάζει νέες κυρώσεις

No Comments Share:

Ο υποψήφιος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αποκαλεί την σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Τουρκία, “αποκαλούμενο στρατηγικό εταίρο”

Ο άνθρωπος που είναι επιλογή του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν ως υπουργός Εξωτερικών, αναφέρθηκε στην σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Τουρκία, κάνοντας λόγο για “αποκαλούμενο στρατηγικό εταίρο”  και αύξησε την πιθανότητα επιβολής περισσότερων κυρώσεων σε αυτήν, λόγω της αγοράς ενός ρωσικού συστήματος αεροπορικής άμυνας.

Στις 14 Δεκεμβρίου οι Ηνωμένες πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκία για την απόκτηση των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας από την Άγκυρα, περιπλέκοντας περαιτέρω τους ήδη τεταμένους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Άντονι Μπλίνκεν πού είναι η επιλογή του Μπάιντεν για τη θέση του επικεφαλής διπλωμάτη, είπε στους βουλευτές πως “Η ιδεα ότι ένας στρατηγικός-ο αποκαλούμενος στρατηγικός μας εταίρος, είναι πραγματικά σύμφωνος με έναν από τους μεγαλύτερους στρατηγικούς μας ανταγωνιστές-τη Ρωσία, δεν είναι αποδεκτή”.

Ο Μπλίνκεν μιλώντας σε ακρόαση από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, δήλωσε πως “Νομίζω ότι πρέπει να ρίξουμε μία ματιά για να δούμε τον αντίκτυπο που είχαν οι υπάρχουσες κυρώσεις και ακολούθως να προσδιορίσουμε αν υπάρχουν περισσότερα που πρέπει να γίνουν”.

Οι κυρώσεις που ανακοινώθηκαν το Δεκέμβριο στοχεύουν στο κορυφαίο σώμα αμυντικών προμηθειών και ανάπτυξης της Τουρκίας την SSB, στον Πρόεδρο της Ισμαήλ Ντεμίρ και σε τρεις άλλους υπαλλήλους.

Τα μέτρα τα οποία είχαν διμερή στήριξη από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο του νόμου CAATSA, στην πρώτη φορά ο νόμος εφαρμόστηκε σε ένα μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

https://www.reuters.com/article/us-usa-biden-state-turkey-idUSKBN29O2OM?taid=60076b83947f630001cccd3a&utm_campaign=trueAnthem:+Trending+Content&utm_medium=trueAnthem&utm_source=twitter

19/1/2021

Previous Article

Ευριπίδης Στυλιανίδης : ¨Στόχος της Τουρκίας, η ακίνητη περιουσία του ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής¨

Next Article

Απαγόρευση διαφημίσεων σε Twitter, Ρeriscope και Ρinterest

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *