Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Παγωμένες εδώ και δύο χρόνια οι πωλήσεις όπλων από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία

No Comments Share:

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ έχει παγώσει τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία για δύο χρόνια

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ έχει παγώσει για σχεδόν δύο χρόνια τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία, ανέφερε το Defense News την Τετάρτη.

Το πάγωμα ξεκίνησε από τέσσερα μέλη του Κογκρέσου που έχουν επιρροή, είτε σε συντονισμό μεταξύ τους είτε ατομικά, σε μια προσπάθεια να πιέσουν την Τουρκία να εγκαταλείψει το ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400, ανέφερε η έκθεση.

Η Τουρκία παρέλαβε τα ρωσικά S-400 τον Ιούλιο του 2019, αλλά δεν έχει ακόμη ενεργοποιήσει το σύστημα, επικαλούμενη μια καθυστέρηση που προκλήθηκε από την πανδημία του κοροναϊού. Αν και η χώρα εισήλθε σε διαδικασία ομαλοποίησης την 1η Ιουνίου, η Άγκυρα δεν έχει ακόμη κάνει δήλωση σχετικά με την τύχη του συστήματος.

Δεν είναι σαφές πόσες πιθανές πωλήσεις έχουν παγώσει τα μέλη του Κογκρέσου, ανέφερε η έκθεση, επισημαίνοντας ότι τουλάχιστον δύο κρίσιμες συμφωνίες βρίσκονται σε κενό: «ένα συμβόλαιο παρακολούθησης των δομικών αναβαθμίσεων F-16 και άδειες εξαγωγής για κινητήρες που κατασκευάζονται από τις ΗΠΑ, που η Τουρκία χρειάζεται για να ολοκληρώσει μια πώληση επιθετικών ελικοπτέρων ύψους 1,5 δισ. δολαρίων στο Πακιστάν.

Οι επιλογές της Τουρκίας για ενημέρωση της γηράσκουσας αεροπορικής της δύναμης είναι περιορισμένες λόγω των τεταμένων σχέσεων με πολλές χώρες. Πιθανότατα θα περάσει τουλάχιστον μια ακόμη δεκαετία έως ότου η χώρα μπορέσει να αναπτύξει μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς μετά την απομάκρυνσή της από τη συμμαχία F-35 των ΗΠΑ. Η προσπάθεια της Τουρκίας να οικοδομήσει μαχητικά stealth πέμπτης γενιάς έχει βγει εκτός προγράμματος και τα πολεμικά αεροσκάφη ενδέχεται να μην απογειωθούν μέσα στα επόμενα χρόνια, ίσως πριν από το 2030.

Η έκθεση τόνισε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν χρησιμοποιήσει το εργαλείο παγώματος των πωλήσεων όπλων στην Τουρκία από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1970.

Ο ισχυρός πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Jim Risch και το μέλος του υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων, Mike McCaul, είναι δύο από τα μέλη που της ομάδας που οδήγησε στο πάγωμα των πωλήσεων όπλων στην Τουρκία. Τα άλλα δύο μέλη είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Σώματος Έλιοτ Ένγκελ, ο D-Ν.Υ. και το μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Γερουσιαστής Μπομπ Μενεντέζ, D-N.J, ανέφερε η έκθεση.

Η άλλη σημαντική πώληση των όπλων είναι οι κινητήρες ελικοπτέρων. Η πώληση τουρκικών ελικοπτέρων T129 ATAK στο Πακιστάν έπεσε στο κενό το 2019 επειδή η Τουρκία δεν μπόρεσε να αποκτήσει την άδεια για τους κινητήρες.

Η Τουρκία και το Πακιστάν υπέγραψαν συμφωνία ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα τουρκικά ελικόπτερα, στις 13 Ιουλίου 2018.

“Επειδή το CTS800 παρήχθη αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία δεν μπορεί να πουλήσει T129 – ή οποιοδήποτε οπλικό σύστημα που περιέχει αυτόν τον κινητήρα – χωρίς να λάβει άδεια εξαγωγής από την κυβέρνηση των ΗΠΑ”, ανέφερε η έκθεση.

“Όμως, αυτές οι άδειες παρακρατούνται επίσης ως αποτέλεσμα του παγώματος του Κογκρέσου για τις συμφωνίες όπλων, αφήνοντας την Tusaş Engine Industries να αγωνίζεται για να αναπτύξει έναν κινητήρα αντικατάστασης για το T129”, πρόσθεσε.

https://ahvalnews-com.cdn.ampproject.org/c/s/ahvalnews.com/us-turkey/us-congress-has-frozen-weapons-sales-turkey-two-years-report?amp&fbclid=IwAR1GR7LvMqoJbJgXTUTvBbOdJ6PbG6mNPC21HlTAw_mFjPr5KEuCiZ_2p9A

12/08/2020

Previous Article

Πρόεδρος της τουρκικής βουλής: ¨Κράτος εγκληματίας η Ελλάδα¨ !

Next Article

¨Πρόσφυγας¨ σπάζει μπουκάλια αλκοολούχων ποτών στην Γερμανία – Βίντεο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *