Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ανώτατοι Τούρκοι αξιωματικοί συλληφθέντες από δυνάμεις του Χαφτέρ στην Λιβύη

0 σχόλια Share:

Κείμενο του ιστολόγιου  1/7/2019

Το λιβυκό AlMarsad δημοσίευσε φωτοτυπίες από διαβατήρια της ανώτατης στρατιωτικής ομάδας Τούρκων που φέρεται να έχουν συλληφθεί από δυνάμεις του στρατηγού Χαφτέρ στην Λιβύη.

 

Η ομάδα καθοδηγείται από τον στρατηγό κ. Göksel Kahya, αναπληρωτή υφυπουργό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας. Η τουρκική κυβέρνηση αντέδρασε έντονα στην κράτηση Τούρκων υπηκόων στην Λιβύη και δεν αποκάλυψε την ταυτότητά τους.

 

Ένας άλλος υψηλόβαθμος αξιωματικός στην λίστα είναι και ο στρατηγός İrfan Özsert, ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και γενικός γραμματέας Τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Αν όπως φημολογείται βρίσκεται μεταξύ των κρατουμένων, αυτό είναι μια μεγάλη αποτυχία για την κυβέρνηση Ερντογάν.

 

Ο Levent Ergün, μια αμφιλεγόμενη φιγούρα,  που καταδικάστηκε για παράνομες λαθραίες δραστηριότητες και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 ετών αλλά απελευθερώθηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν και προήχθη σε στρατηγό υπεύθυνο για τις επιχειρήσεις του τουρκικό στρατό, βρίσκεται επίσης στον λίστα.

 

Ο İlkay Altındağ, ένας άλλος σκιώδης άνθρωπος, ο οποίος κατηγορήθηκε και φυλακίστηκε για διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων σε συμμορία κατασκοπείας αλλά απελευθερώθηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν, είναι κι αυτός σε αυτή την ομάδα στην Λιβύη. Προήχθη ως ταξίαρχος το 2018 και διεξάγει ειδικές επιχειρήσεις.

Ακόμη και αν οι αναφορές περί της αιχμαλωσίας τους δεν είναι αληθείς, είναι σαφές ότι ενεπλάκησαν σε στρατιωτικές και μυστικές επιχειρήσεις στην Λιβύη  και ότι τα διαβατήρια τους υπό διπλωματική κάλυψη υποβλήθηκαν στις αρχές της Λιβύης.

 

Ένα άλλο αντίγραφο διαβατηρίου δείχνει ότι ο συνταγματάρχης Gürsoy Çaypınar, ένας άνδρας που καταδικάστηκε και καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκισης για παράνομες πράξεις, αλλά επίσης απελευθερώθηκε από τον Ερντογάν που τον ανέθεσε να διατελέσει επικεφαλής των αμφίβιων στοιχείων, είναι επίσης μέλος αυτής της ομάδας που επιχειρεί στην Λιβύη.

 

Ο ταξίαρχος Selçuk Yavuz, ο οποίος συμμετείχε στη στρατιωτική επίθεση στην Συρία, είναι επίσης μέλος της τουρκικής αντιπροσωπείας σύμφωνα με αντίγραφα διαβατηρίου που υποβάλλονται στις Λιβυκές αρχές. Διοικεί μονάδες ειδικών δυνάμεων.

H Τουρκία παραδέχθηκε χτες πως 6 Τούρκοι υπήκοοι έχουν απαχθεί από τις δυνάμεις του Χαφτέρ, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Οι πληροφορίες μας προέρχονται από τον εξόριστο Τούρκο δημοσιογράφο Αμπντουλλάχ Μποζκούρτ.

Previous Article

Οι Τουρκοκύπριοι λένε πως ήταν πύραυλος S-200 της συριακής αεράμυνας

Next Article

Ιμάμογλου: ¨Αν ήμουν Έλληνας…¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *