Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΙΞΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ…

No Comments Share:

Η πολιτική της Τουρκίας για τους Τουρκμένους : Δεν είναι ¨αδερφοσύνη¨ αλλά περιφερειακή ονειροπόληση

gettyimages-494460938.0.0

Oι Τουρκμένοι που η Τουρκία τους εξόπλισε και τους πέταξε στην μέση του πολέμου, τώρα υποχρεώνονται να έρθουν στην Τουρκία. Ενώ οι Τουρκμένοι που έρχονται στην Τουρκία χρησιμοποιούνται χάριν πολιτικών συμφερόντων.

Με την αύξηση των συγκρούσεων στα βόρεια της Συρίας, πολλοί Τουρκμένοι που βρισκόταν στο όρος Τουρκμέν άρχισαν να πηγαίνουν στην Τουρκία. Ο αριθμός των Τουρκμένων που από τις 29 Ιανουαρίου και εντεύθεν έχουν έρθει στην Τουρκία αναφέρεται πως είναι 5.600. Σύμφωνα με τα στοιχεία της AFAD που ανακοίνωσε στις 28/1/2016 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακντογάν, όταν στην Τουρκία ο συνολικός αριθμός των Σύριων προσφύγων ήταν 2.541.000, ο αριθμός των Τουρκμένων προσφύγων ήταν 56.747. Μαζί με αυτούς που ήρθαν τελευταία μπορούμε να πούμε πως αυτή την στιγμή στην Τουρκία βρίσκονται 63.000. Από τους Τουρκμένους που ήρθαν, λέγεται πως οι 10 χιλιάδες είναι από την περιοχή Μπαγιρμπουτζάκ.

ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΜΕΝΟΙ  ;

Το ότι οι Τουρκμένοι της Συρίας βρέθηκαν στο μέσο του πολέμου δεν είναι σύμπτωση. Η Τουρκία επί μακρόν διάστημα εξοπλίζει τους Τουρκμένους στην περιοχή εκεί. Αλλά αυτό δεν το έκανε όπως λεγόταν ¨για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους¨, αλλά για χάρη των περιφερειακών συμφερόντων της Τουρκίας.

Οι ιδρυθείσες από την ΜΙΤ ταξιαρχίες Τουρκμένων, επιχείρησαν από κοινού με τις τζιχαντιστικές δομές με τις οποίες είχε συμμαχία το ΑΚΡ και  ουσιαστικά κατέστησαν μέλος αυτών. Οι αξιωματικοί αυτών των ταξιαρχιών δεν διστάζουν να πούνε πως ο πραγματικός στόχος τους δεν είναι η ISIS, αλλά η συριακή κυβέρνηση και οι κουρδικές δυνάμεις της περιοχής. Έτσι σύμφωνα με το κείμενο των Ναμπίχ Μπουλός και Λουίζα Λόβελακ στην Τελεγκραφ, η Τουρκία στα πλαίσια του σχεδίου της για ίδρυση ουδέτερης ζώνης στην περιοχή, συστήνει ¨αστυνομικές δυνάμεις Τουρκμένων¨ και θέλει να χρησιμοποιήσει τους Τουρκμένους κατά του YPG.

Αυτή η χρησιμοποίηση των Τουρκμένων από το ΑΚΡ πάει πολύ πίσω. Ακόμη από το 2012 ήταν γνωστό πως το ΑΚΡ οργάνωσε τους Τουρκμένους εκεί και ίδρυσε εδώ τις ¨Οθωμανικές ταξιαρχίες¨. Σε όλο αυτό το διάστημα προβάλλοντας το γεγονός σαν εθνικό θέμα, διασφάλισε την συμμετοχή εθνικιστών (ülkücü) σε αυτές τις υπό τον έλεγχο της ΜΙΤ ταξιαρχίες. Το ΑΚΡ βέβαια ποτέ δεν έδειξε το ίδιο ενδιαφέρον για τους Ιρακινούς σιίτες που δεν είναι από το ίδιο δόγμα και δεν θεωρούνταν ¨ωφέλιμοι¨. Ως αποτέλεσμα όταν επενέβησαν στην περιοχή ο ρωσικός και ο συριακός στρατός και άρχισε η εκκαθάριση των τζιχαντιστικών ομάδων στην περιοχή, τα χωριά των Τουρκμένων βρέθηκαν στο μέσο της σύγκρουσης και στους Τουρκμένους δεν απέμεινε άλλη επιλογή από το να πάνε στην Τουρκία.

Τα τουρκικά ΜΜΕ όπως εξαφάνισαν τν ρόλο του ΑΚΡ και της ΜΙΤ σε όλα αυτά , τώρα για όλα όσα συμβαίνουν σε βάρος των Τουρκμένων, κατηγορούνε την συριακή κυβέρνηση και τους Ρώσους. Π.χ. το πρακτορείο ΑΑ δείχνει μια γυναίκα  Τουρκμένα που δηλώνει πως ¨Καθημερινά καταριέμαι τον Άσαντ, τους Ρώσους και το Ιράν¨. Είναι σημαντικό εδώ να σημειώσουμε πως δεν έχουν όλοι οι Τουρκμένοι παρόμοια μοίρα. Όπως υπάρχουν Τουρκμένοι εντός των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων που απαρτίζονται από Κούρδους και Άραβες, έτσι και μεγάλος αριθμός Τουρκμένων βρίσκεται στον συριακό στρατό.

suriye_turkmen_el_kaide

ΟΙ ΤΟΥΡΚΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ;

Όσο και αν η Τουρκία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τους Τουρκμένους για να κακολογήσουν την συριακή κυβέρνηση αλλά και για να δείξει την δική της φιλοξενία, είναι δύσκολο να πει κανείς πως ο ερχομός τους στην Τουρκία ήταν μια ¨επιλογή¨ ή ότι είναι ευχαριστημένοι από την κατάσταση τους. Για παράδειγμα στις 14/1/2014  160 Τουρκμένοι της Συρίας εκδιώχθηκαν από το στρατόπεδο προσφύγων διότι είχαν περιγράψει την κακομεταχείριση που είχαν υποστεί εκεί . Έτσι οι υπόλοιποι που έμειναν εκεί αναγκάστηκαν να σιωπήσουν για να μην τους συμβεί τίποτε παρόμοιο.

………….

………….

http://haber.sol.org.tr/turkiye/turkiyenin-turkmen-politikasi-kardeslik-degil-bolgesel-hulya-144949

5/2/2016

Previous Article

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ

Next Article

ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *