Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Διεθνείς εκκλήσεις προς την Τουρκία για μέτρα εκδημοκρατισμού…

No Comments Share:

Δυτικές κυβερνήσεις καλούν την Τουρκία να μεταρρυθμίσει το δικαστικό σύστημα, να σεβαστεί την ελευθερία του λόγου

Περισσότερες από 10 δυτικές κυβερνήσεις προέτρεψαν την Τουρκία να μεταρρυθμίσει το δικαστικό της σύστημα για να διασφαλίσει την ανεξαρτησία του και να υποστηρίξει την ελευθερία της έκφρασης κατά τον τρίτο κύκλο της γενικής περιοδικής ανασκόπησης (UPR) της χώρας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στα Γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Γαλλία συγκαταλέγονται μεταξύ των χωρών που διατύπωσαν συστάσεις προς την Τουρκία σε θέματα που σχετίζονται με την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας και τον διαχωρισμό των εξουσιών.

Οι ΗΠΑ και η Γερμανία, μαζί με αρκετά μέλη της ΕΕ, κάλεσαν την Τουρκία να αναθεωρήσει και να μεταρρυθμίσει τους αντιτρομοκρατικούς νόμους υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και των μέσων ενημέρωσης.

Δεδομένου ότι πολλοί Τούρκοι δημοσιογράφοι, ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών και δικηγόροι αντιμετωπίζουν διώξεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία, η αντιτρομοκρατική νομοθεσία της χώρας έχει επικριθεί από την διεθνή κοινότητα.

Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και οι Κάτω Χώρες απευθύνθηκαν επίσης στο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων της χώρας (HSK), συνιστώντας στην Τουρκία να μεταρρυθμίσει τις διαδικασίες διορισμού του, για να το προστατεύσει από την επιρροή της εκτελεστικής εξουσίας.

Οι ΗΠΑ και αρκετά μέλη της ΕΕ ανέφεραν τις πιέσεις στην κοινωνία των πολιτών και τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ζητώντας από την Τουρκία να τους επιτρέψει να λειτουργούν χωρίς τον φόβο των διώξεων. Το Λουξεμβούργο παρότρυνε την Τουρκία να τερματίσει τη φυλάκιση του επιχειρηματία και του ηγέτη της κοινωνίας των πολιτών Όσμαν Καβάλα, ο οποίος βρισκεται φυλακισμένος  για περισσότερα από δύο χρόνια για τον υποτιθέμενο ρόλο του στις εθνικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες του πάρκου Γκεζί,  τον Ιούνιο του 2013.

Η Τσεχία, η Γαλλία και η Ελλάδα ζήτησαν από την Τουρκία να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), αναφερόμενες πιθανώς στην άρνηση της Τουρκίας να εφαρμόσει πρόσφατη απόφαση του ΕΔΔΑ για την απελευθέρωση φυλακισμένων, συμπεριλαμβανομένων του Καβάλα και του Κούρδου πολιτικού Σελαχαττίν Ντεμιρτάς που φυλακίστηκε το 2016.

Οι ΗΠΑ, η Τσεχική Δημοκρατία, η Δανία και η Σουηδία ζήτησαν να σταματήσει η πρακτική της τουρκικής κυβέρνησης να απομακρύνει τους εκλεγμένους Κούρδους δημάρχους και να τους αντικαταστήσει με κυβερνητικούς διαχειριστές. Η Σουηδία κάλεσε την Τουρκία να απελευθερώσει τους Κούρδους πολιτικούς που βρίσκονται στην φυλακή, στους οποίους αναφέρθηκε ως “αυθαίρετα συλληφθέντες”.

Η Τσεχική Δημοκρατία, η Εσθονία, η Ιταλία και η Ελβετία ζήτησαν από την Τουρκία να σταματήσει τα βασανιστήρια και την κακομεταχείριση αυτών που είναι υπό κράτηση και να διασφαλίσει την αμερόληπτη διερεύνηση των καταγγελιών περί τέτοιας συμπεριφοράς, οι οποίες αυξάνονται και συχνά αναφέρονται από αξιόπιστες πηγές τα τελευταία χρόνια, όπως από την οργάνωση Human Rights Watch, τον δικηγορικό σύλλογο της Άγκυρας και τον Nils Melzer-ειδικό εισηγητή των Ηνωμένων Εθνών για τα βασανιστήρια.

Στην  απάντηση του , ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας, πρέσβης Φαρούκ Καϊμακτσί, επανέλαβε την πολιτική της Τουρκίας για “μηδενική ανοχή στα βασανιστήρια”.

Ο Καϊμακτσί αναφέρθηκε επίσης στον “αγώνα κατά της τρομοκρατίας” της Τουρκίας, υποστηρίζοντας ότι η χώρα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα παρά τις εξαιρετικές συνθήκες που έχει βιώσει.

…………..

…………..

turkishminute.com    29/1/2020

Σχ. : Σωστές φυσικά οι κατηγορίες αλλά αν δεν υπάρξει αξιόπιστη αναφορά σε πιθανές κυρώσεις αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε είναι περιορισμένης σημασίας. Χαρήκαμε βλέποντας  ότι και η Ελλάδα έκανε συστάσεις. Επιτέλους !

Previous Article

Ο Τούρκος πούλησε μεν τον Φλοίσβο αλλά έχει μερίδια αλλού στην Ελλάδα…

Next Article

LNA: Τουρκικές μονάδες και άρματα μάχης αποβιβάστηκαν στην Λιβύη !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *