Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ TRANS ANATOLIA ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΖΕΡΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

No Comments Share:

ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ TRANS-ANATOLIA ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

Η Εθνική Βουλή της χώρας ενέκρινε τις δύο αποφάσεις για το έργο που θα μεταφέρει το Αζέρικο αέριο στην Ευρώπη

Και επίσημα πια τέθηκε σε ισχύ το έργο Trans-Anatolia (TANAP). Η Εθνική Βουλή του Αζερμπαϊτζάν ενέκρινε και τις δύο αποφάσεις σχετικά με το έργο αυτό. Σύμφωνα με αυτό, το Αζερμπαϊτζάν θα πουλάει φυσικό αέριο στην Τουρκία και μέσω της Τουρκίας στην Ευρώπη.

Η συμφωνία σχετικά με το Trans-Anatolia υπογράφηκε στις 25 Ιουνίου του 2012 στην Κωνσταντινούπολη με την συμμετοχή του πρωθυπουργού Ερντογάν και του Προέδρου Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ. Ενώ σήμερα τέθηκε σε ισχύ και επίσημα.

Πρώτα στην Βουλή συζητήθηκε το αέριο που θα πουληθεί στην Τουρκία. Εκατόν εφτά βουλευτές από τους εκατόν είκοσι ψήφισαν υπέρ. Από το 2017 στην πρώτη φάση το Αζερμπαϊτζάν θα πουλάει έξι δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αέριο στην Τουρκία. Έπειτα στην επικαιρότητα της Βουλής ήρθε και το φυσικό αέριο που θα μεταφέρεται μέσω Τουρκίας στην Ευρώπη. Με τις ψήφους των 103 βουλευτών εγκρίθηκε και αυτή η απόφαση.

Στην Βουλή συζητήθηκαν και οι λεπτομέρειες του έργου.

Για το Trans-Anatolia (TANAP), ορίστηκε ένας προϋπολογισμός εφτά δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το έργο θα αποτελείται από τέσσερις φάσεις. Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί το 2018, με το οποίο θα είναι δυνατή η πώληση δέκα δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικό αέριο στην Ευρώπη. Αυτός ο αριθμός το 2020 θα ανέλθει στα 16 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα και το 2023 θα φτάσει τα 23 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Η τελευταία φάση του έργου θα ολοκληρωθεί το 2026. Με αυτην 31 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν θα μεταφέρονται στην Ευρώπη.

Το 80% αυτού του μεγάλου έργου αναλαμβάνεται από την Κρατική Πετρελαϊκή Εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν SOCAR και το υπόλοιπο 20% αναλαμβάνουν η Τουρκικές εταιρείες BOTAŞ και TPAO.

TRT 20/11/2012

Previous Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΥΣΑ

Next Article

ΚΕΝΤΡΟ ΤΖΟΓΟΥ, ΠΟΡΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΣ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *