Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τραμπ : “ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ κυρώσεις κατά της Τουρκίας…”

No Comments Share:

Άλλαξε γνώμη ο Τραμπ: Εξετάζουμε κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε αρχικά ότι οι ΗΠΑ δεν εξετάζει για την ώρα την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για τους S-400 μόνο για να …αλλάξει γνώμη λίγο αργότερα και να υποστηρίξει το αντίθετο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400, κάνοντας στροφή 180 μοιρών στην πολιτική του μέσα σε λίγα λεπτά.

«Το εξετάζουμε (σ.σ. κυρώσεις), είναι πολύ, πολύ δύσκολη κατάσταση για πολλούς λόγους… Το εξετάζουμε, θα δούμε τι θα κάνουμε. Δεν το έχουμε ανακοινώσει ακόμα» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Λεπτά πριν είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι δεν εξεταζόταν το θέμα των κυρώσεων για την αγορά των S-400.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε την Άγκυρα ότι οι κινήσεις της κάνουν τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα των F-35 αδύνατη.

Την Τετάρτη, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, η υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Έλεν Λορντ σημείωσε ότι το Πεντάγωνο εργάζεται ήδη για να περιορίσει την εμπλοκή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35, εκτιμώντας ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο του 2020.

Αντιδρώντας το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε την Πέμπτη ότι η απόφαση της Ουάσινγκτον να εκδιωχθεί η Άγκυρα από το πρόγραμμα των F-35 είναι παράνομη και την χαρακτήρισε λανθασμένη, τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή θα έβλαπτε την στρατηγική σχέση μεταξύ δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Σήμερα, στον απόηχο του αποκλεισμού από το πρόγραμμα των F-35 τουρκική στρατιωτική πηγή είχε τονίσει ότι «είναι ακόμα πρώιμο να συζητήσουμε για αγορά ρωσικών μαχητικών Su-35. Ο πρόεδρος θα εξετάσει αυτό το σημαντικό ζήτημα και θα κάνει σχετική δήλωση».

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση S-400 στην Τουρκία στα τέλη του 2018. Ένα χρόνο αργότερα, οι ΗΠΑ πρότειναν στην Τουρκία την πώληση πυραύλων Patriot αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά η Άγκυρα δεν την έχει αποδεχθεί, λέγοντας ότι οι όροι της δεν είναι τόσο καλοί όσο εκείνοι που πρότεινε η Ρωσία για τους S-400.

Sputnik 18/7/2019

Previous Article

Η εισαγγελία απέλασε τα θύματα της απόπειρας λιντσαρίσματος…

Next Article

Νεότερο βίντεο από το λιντσάρισμα του τουρίστα…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *