Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΜΗ ΧΤΥΠΑΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ !

0 σχόλια Share:

Εφ. Ταράφ 28-7-2011

Αν είσαι από τα ανατολικά μη χτυπάς την πόρτα !

Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που επί 60 χρόνια δεν δέχεται μετανάστες εκτός Ευρώπης. Και καθώς στην Τουρκία δεν υπάρχει νόμος για την μετανάστευση, οι προσπάθειες για καταγραφή των μεταναστών στην Τουρκία είναι σχεδόν αδύνατες.

Ένας νέος 24 χρονών από τη Σιέρα Λεόνε…Στην πατρίδα του ο πατέρας του ήταν αρχηγός μια κοινότητας, και του είχε ζητήσει να μπει αυτός επικεφαλής στη θέση του. Όταν ο νέος απέρριψε αυτή τη πρόταση επειδή ήθελε να σπουδάσει, αυτό εξελήφθη ως προσβολή προς την κοινότητα του. Τότε απειλήθηκε με θάνατο από τον πατέρα του καθώς αυτό θεωρήθηκε ως κηλίδα για την οικογένεια του και διώχτηκε από το σπίτι του. Τότε ο νέος για να σώσει την ζωή του, έφυγε από τη χώρα του. Πρώτα έφτασε στη Γουινέα και μετά με πλοίο ¨παράνομα¨ έφτασε στην Τουρκία. Τώρα μαζί με οκτώ φίλους του μαζί μένουν στο Ταρλάμπασι σε ένα σπίτι με ένα δωμάτιο χωρίς ρεύμα και νερό. Μαζεύοντας χαρτιά προσπαθεί να γεμίσει το στομάχι του και να πληρώσει το ενοίκιο του.

Και παγκόσμιος παίκτης και…

……………..

Το άρθρο 14 της Παγκόσμιας Διακήρυξης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αφορά νέους σαν κι αυτόν από τη Σιέρα Λεόνε που περιέγραψε την ιστορία του στην εκδήλωση που οργάνωσε το Δίκτυο Αλληλεγγύης Μεταναστών στις 14-7 στην Καπναποθήκη : ¨Οποιοσδήποτε υπόκειται σε πιέσεις έχει το δικαίωμα να προσφύγει σε άλλες χώρες¨. Σήμερα συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ¨Συνθήκη της Γενεύης σχετικά με το νομικού στάτους των μεταναστών¨ που ορίζει τις ευθύνες των κρατών σχετικά με αυτό το δικαίωμα… Αυτή όμως η επέτειος δεν γιορτάζεται με ¨ενθουσιασμό¨ στην Τουρκία.

Καθώς η Τουρκία έχει υπογράψει αυτή την συνθήκη με όρο γεωγραφικού περιορισμού, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονται στην Τουρκία αδυνατούν να καλύψουν θεμελιώδεις τους ανάγκες υγείας, διατροφής, και διαμονής. Από τις 147 χώρες που έχουν υπογράψει αυτήν την συνθήκη, εκτός από την Τουρκία μόνο το Κογκό, η Μαγαδασκάρη και το Μονακό έχουν θέσει γεωγραφικούς περιορισμούς. Ακόμα και εκείνες όμως οι χώρες σε εφαρμογή άλλων συνθηκών που έχουν υπογράψει δέχονται μετανάστες και από άλλες χώρες εκτός Ευρώπης. Δηλαδή η Τουρκία που μέσα στα 60 χρόνια έχει δεχτεί 45 άτομα-μετανάστες από την Ευρώπη, είναι η μόνη χώρα που δεν παρέχει μια ευκαιρία σε αυτούς που έρχονται εκτός Ευρώπης.

…………………..

Σχόλιο : Αυτοί λοιπόν που ακολουθούνε αυτήν τη πολιτική έρχονται στην Ελλάδα και μας μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα….

Previous Article

ΤΑ …ΓΟΥΣΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ !

Next Article

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

massa non facilisis libero ipsum luctus