Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ψηφίστηκε ο αμυντικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ που προβλέπει κυρώσεις για την Τουρκία

No Comments Share:

Με συντριπτική πλειοψηφία πέρασε από την αμερικανική γερουσία η τροπολογία που περιέχει κυρώσεις προς την Τουρκία
Με συντριπτική πλειοψηφία πέρασε από την αμερικανική γερουσία ο αμυντικός προϋπολογισμός για το 2020 που απαγορεύει την μεταφορά στην Τουρκία των F-35 και κάνει έκκληση για εφαρμογή κυρώσεων λόγω της αγοράς των S-400.

Η τροπολογία εξουσιοδότησης για τις αμυντικές δαπάνες ύψους 738 δις δολαρίων, είχε ψηφιστεί και από τη Βουλή των Aντιπροσώπων όπου έχουν πλειοψηφία οι δη  με ψήφους 377 υπέρ και 48 κατά και ακολούθως είχε πάει στη γερουσία. Σύμφωνα με την είδηση από την Φωνή της Αμερικής, η τροπολογία πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία από την Γερουσία.

Οι επιτροπές Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, στις 10 Δεκεμβρίου μετά από παζάρια που διήρκεσαν μήνες, κατέληξαν σε ένα προϋπολογισμό ύψους 738 δις δολαρίων για το έτος 2020. Οι δύο επιτροπές είχαν ζ:ητήσει Επίσης από το λευκό οίκο να επιβάλει κυρώσεις προς την Τουρκία για την αγορά το αμυντικού συστήματος S-400.
H τροπολογία λόγω της αγοράς του αμυντικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία, απαγορεύει την μεταφορά των αεροσκαφών F-35 προς την Τουρκία από το πρόγραμμα στο οποίο μετείχε και η ίδια η Τουρκία. Αναφέρεται πως ταυτόχρονα η αγορά των S-400 αναγνωρίζεται ως σημαντικού επιπέδου για τον αμυντικό τομέα της Ρωσίας και σύμφωνα με τον νόμο των ΗΠΑ πρέπει να εφαρμοστούν κυρώσεις προς την Τουρκία.

Ο Τραμπ θα υπογράψει
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει πως σε περίπτωση που εγκριθεί ο προϋπολογισμός των 738 δις δολαρίων θα τον υπογράψει και ο ίδιος ταχύτατα.

Türkiye’ye yaptırım öngören tasarı, ABD Senatosu’ndan ‘ezici çoğunlukla’ geçti


17/12/2019

Previous Article

Τούρκος υπουργός Οκτάι: ¨Αν χρειαστεί στέλνουμε στρατό…¨

Next Article

Ακόμη ενοχλεί η Ελένη η Πόντια αντάρτισσα !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *