Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ταλιμπάν : ¨Βλέπουμε την Τουρκία ως μία αδελφή μουσουλμανική χώρα¨

No Comments Share:

Ο Σουχεϊλ Σαχίν-εκπρόσωπος των Ταλιμπάν έκανε δηλώσεις στην Έσρά Οζτούρκ του Haberler.com
……

” Όπως μας προσεγγίσει η Τουρκία έτσι θα την προσεγγίσουμε και εμείς. Αν μας φερθούν ως μουσουλμάνοι αδερφοί και εμείς θα τους φερθούμε ως μουσουλμάνοι αδελφοί. Αυτό κρατήστε το. Αν μας στηρίξουν και καταβάλουν προσπάθεια για το εκ νέου χτίσιμο της χώρας μας και αν σε αυτή την κρίσιμη διαδικασία μας απλώσουν το χέρι, φυσικά και θα τους καλοδεχτούμε.

Κερδίσαμε την ελευθερία μας. Εμείς είμαστε μία δύναμη ελευθερίας. Σε αυτό το σημείο βλέπουμε την Τουρκία ως μία αδελφή μουσουλμανική χώρα. Όσοι πιστεύουν στο κοράνι είναι αδέλφια. Αυτή είναι εν συντομία η προσέγγιση μας. Το τι θα αποφασίσουν σε αυτό αποτελεί δική τους απόφαση. Όταν η χώρα μας ήταν υπό την κατοχή των ΗΠΑ και των συμμαχικών Δυνάμεων οι Τούρκοι μηχανικοί εργαζόταν εδώ. Για αυτό το λόγο προσεγγίσαμε καλόβουλα τους Τούρκους μηχανικούς και τους Τούρκους γενικότερα. Αυτό ήταν μία ένδειξη καλής βούλησης. Διότι στο μέλλον επιθυμούμε μία εποικοδομητική και θετική σχέση. Στο μέλλον επιθυμούμε να ενδυναμώσουμε και να αυξήσουμε τις σχέσεις μας. ”
……
Ο Σαχίν αναφερόμενος στις συνομιλίες της κυβέρνησης των Tαλιμπάν με το Κατάρ και την Τουρκία σχετικά με το αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι δήλωσε : “Yπάρχει πρόοδος. Γνωρίζετε πως οι δυνάμεις των ΗΠΑ εδώ, τα κατέστρεψαν όλα. Έβλαψαν τα οχήματα, τα υπόστεγα ακόμη και την έκταση. Ακόμη δεν επανήλθε στην προτεραία κατάσταση του αλλά μπορούν να γίνουν πτήσεις από εδώ. Πιστεύουμε πως εντός λίγων ημερών το αεροδρόμιο θα επανέλθει στην προτεραία κατάσταση του”.

https://www.aykiri.com.tr/taliban-sozcusunden-turkiye-aciklamasi-erdogan-bize-kardesi-gibi-davranirsa/14188/

Previous Article

Επιστήμονες του ΠΟΥ: ¨Η πρόωρη εφαρμογή της τρίτης δόσης μπορεί να αποβεί επικίνδυνη¨

Next Article

¨Κάθε παρερχομένη ημέρα γεμίζει την ατμόσφαιραν της Σμύρνης με την αποπνικτικήν οσμήν της πτωμαΐνης των κατακρεουργουμένων Ελλήνων και Αρμενίων¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *