Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΝΕΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ—BINTEO

No Comments Share:

250 άρματα στα σύνορα 

Στα πλαίσια της εντολής για ¨ύψιστη ετοιμότητα¨ που έστειλε η κυβέρνηση στο Γενικό Επιτελείο μετά από την ψήφιση της τροπολογίας για την Συρία στην βουλή, στάλθηκαν στην περιοχή περίπου 60 άρματα από Σανλιούρφα, Μάρντιν και Γκαζιάντεπ, και έτσι τοποθετήθηκαν στην συνοριακή περιοχή τουλάχιστον 250 άρματα. Μεταφέρθηκαν επίσης μονάδες πυροβολικού των Τ.Ε.Δ.

 Άρχισαν να αποσαφηνίζονται οι λεπτομέρειες της εντολής για ¨ύψιστη ετοιμότητα¨ που έστειλε η κυβέρνηση στο Γενικό Επιτελείο μετά από την αποδοχή της τροπολογίας για την Συρία στην βουλή. Το Γενικό Επιτελείο στα πλαίσια της γραμμής που όρισε η κυβέρνηση αύξησε τα στρατιωτικά μέτρα στα σύνορα με την Συρία. Στα πλαίσια αυτά μεταφέρθηκαν στα σύνορα 60 άρματα και μονάδες πυροβολικού και σκάφτηκαν νέα χαρακώματα στην περιοχή για αυτά τα οχήματα. Στα μέτρα που ζήτησε η κυβέρνηση από τον στρατό δεν περιλαμβάνεται αυτή τη στιγμή κάποιο βήμα σχετικά με κατάληψη συριακού εδάφους. Τα μέτρα περιλαμβάνουν την διασφάλιση της απόλυτης ασφάλειας στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, την αποτροπή διείσδυσης τρομοκρατών και την άμεση ανταπόδοση σε περίπτωση ενόχλησης από την μεριά της Συρίας.

……….

Το Γενικό Επιτελείο στα πλαίσια των γραμμών που όρισε η κυβέρνηση, επανακαθόρισε αυτά που θα γίνουν στα σύνορα και επιτάχυνε τις μεταφορές. Καθώς η περιοχή είναι επίπεδη, προτεραιότητα για την προστασία της κυριαρχίας της Τουρκίας στα σύνορα, αποδόθηκε στον Στρατό Ξηράς. Στο πλαίσια αυτό στάλθηκαν ενισχύσεις 2 ταγμάτων αρμάτων (περίπου 60 άρματα) από Σανλιούρφα, Μάρντιν και Γκαζιάντεπ. Έγινε γνωστό πως κατά μήκος των συνόρων υπάρχουν τουλάχιστον 250 άρματα. Οι Τ.Ε.Δ. μετέφεραν και ενισχύσεις πυροβολικού. Μεταξύ των μονάδων πυροβολικού υπάρχουν και τα τύπου Fırtına πυροβόλα, με βεληνεκές 40 χιλιομέτρων.

15 F-16 στο Ντιγιαρμπακίρ

Οι κεντρικές αεροπορικές βάσεις σε Μαλάτια και Ντιγιαρμπακίρ είναι σε απόλυτη ετοιμότητα. Οι επισκευές στην πίστα του Ντιγιαρμπακίρ ολοκληρώθηκαν. Χτες 15 F-16 που στάλθηκαν από Τσανάκκαλε, Ικόνιο και Αμάσια, προσγειώθηκαν χωρίς κανένα θέμα στην 8η αεροπορική βάση στο Ντιγιαρμπακίρ. Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν πως τα αεροπλάνα που εντάχθηκαν στις μονάδες Pars και Atmaca που βρίσκονται στο Ντιγιαρμπακίρ, στάλθηκαν λόγω των εξελίξεων στ θέμα με την Συρία.Μαζί με αυτά τα αεροπλάνα ο αριθμός των μαχητικών που έχουν σταλεί σαν ενισχύσεις προς την 2η Αεροπορική Διοίκηση έφτασε τα 55.

Αξιωματούχος μιλώντας στην Χουριέτ είπε τα εξής : Τα σύνορα με την Συρία λόγω της δομής του εδάφους είναι το καλύτερο μέρος για θωρακισμένες και μηχανοκίνητες μονάδες. Τα μαχητικά κάνουν έναν βομβαρδισμό-χαλί κάνοντας από αέρος μια προ-εκκαθάριση, και έπειτα μηχανοκίνητες και θωρακισμένες μονάδες στα πλαίσια των εντολών που θα δοθούν μπαίνουν στη Συρία και διασφαλίζουν την συνοριακή ασφάλεια. Το αν υπάρξει ανάγκη ή όχι για κάτι τέτοιο, θα εξαρτηθεί από την στάση της Συρίας.

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/39544/0/1/tanklar-suriye-sinirinda.aspx

……………..

 Εφ. Χουριέτ 12/10/2012

Previous Article

ΔΥΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Next Article

¨ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *