Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΙΘΑΝΟΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΤΑ T-LORAMIDS

0 σχόλια Share:

Η Τουρκία θα πονέσει την Γαλλία με τους πυραύλους ;

Η προεδρία της Γαλλίας παρά το πρώτο πακέτο των κυρώσεων και τις σκληρές δηλώσεις της Τουρκίας, ανακοίνωσε πως στις αρχές του δεύτερου δεκαπενθημέρου αυτού του μήνα θα εγκρίνει την απόφαση της γερουσίας που ποινικοποιεί την άρνηση των αρμενικών ισχυρισμών για γενοκτονία και θα τον θέσει σε ενέργεια.

……………..

Με βάση τα στοιχεία του ΔΝΤ στα έτη κατά τα οποία ήταν στην επικαιρότητα οι ισχυρισμοί περί γενοκτονίας 1999 έως 2010 η Γαλλία ήταν ο 5ος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γαλλίας.

Όταν την περασμένη εβδομάδα στις 27 του μηνός ο υπουργός Οικονομικών Ζαφέρ Τσαλαγιάν ανακοίνωνε πως οι κυρώσεις δεν θα περιλαμβάνουν τις γαλλικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία, εξέφραζε την άποψη πως οι γαλλικές όπως και οι άλλες ξένες εταιρείες δημιούργησαν χιλιάδες θέσεις απασχόλησης και συνέβαλαν στις εξαγωγές.

………………..

Το αγγλικό περιοδικό Jane’s Defence Weekly (JDW) σε ανάλυση που έχει στις 26 Ιανουαρίου, στηριζόμενο στα στοιχεία του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών Ειρήνης της Στοκχόλμης SIPRI, αναφέρει ότι ανάμεσα στα έτη 2000 και 2010 η Γαλλία ήταν η τέταρτη κατά σειρά πάροχος στρατιωτικού υλικού της Τουρκίας Έτσι σε αυτά τα έτη η Γαλλία παρείχε το 7,9% του στρατιωτικού υλικού της Γαλλίας.

…………………

Το περιοδικό αναφέρει πως το γεγονός πως η Γαλλία που ποινικοποίησε την άρνηση των ισχυρισμών περί γενοκτονίας είναι μαζί με την Ιταλία μέλος του κονσόρτσιουμ Eurosam που πρότεινε στην Τουρκία το αντιαεροπορικό μεγάλου βεληνεκούς τύπου T-LORAMIDS, θέτει σε κίνδυνο το όλο σχέδιο.

Στον διαγωνισμό για το περίπου 4 δισεκατομμυρίων $ σχέδιο T-LORAMIDS, μετέχει η Κίνα με το CPMIEC, η Ρωσία με την εταιρία Rosoboronexport με τους S-300 και η αμερικανικές Lockheed Martin και Raytheon με τους Πάτριοτ. Η Τουρκία επί 5-6 χρόνια δεν περάτωσε αυτόν τον διαγωνισμό αλλά φέτος αναφέρεται πως θα τον λήξει τον Ιούνιο.

Εφ.Ταράφ 1-2-2012

Previous Article

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ

Next Article

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΤΕΓΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *