Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΜΟΛΟΓΙΑ : ΕΝΟΠΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

1 Comment Share:

Η Τουρκία γίνεται το αρχηγείο των αντικαθεστωτικών της Συρίας

Η Τουρκία που κάποτε ήταν στενός σύμμαχος της Συρίας, φιλοξενεί πλέον τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό που αγωνίζεται ενάντια στόν πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ. Η ένοπλη ομάδα από στρατόπεδα που προστατεύουν Τούρκοι στρατιώτες οργανώνει επιθέσεις ενάντια στην Συρία.

Η Τουρκια που στηρίζει τους επαναστάτες που πολεμάνε να ανατρέψουν την διοίκηση του Άσαντ, παρέχει μεγάλη στήριξη και στο Συριακό Εθνικό Συμβούλιο. Η φιλοξενία όμως των ηγετών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που αποτελείται από άτομα που έφυγαν από τον στρατό, μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιούργησε η Τουρκία απέναντι στην Συριακή κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος της ομάδας που φιλοξενείται στο στρατόπεδο λιποτάκτης συνταγματάρχης Ριάντ Αλ-Άσαντ σε συνέντευξη που έδωσε στον Λίαμ Στακ των Νιου Γιόρκ Τάιμς ανέφερε ότι σε επίθεση που πραγματοποίησαν εντός της Συρίας σκότωσαν εννέα κυβερνητικούς στρατιώτες.

¨ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ¨

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι αναφέρουν πως οι 60-70 επαναστάτες φιλοξενούνται εντός των συνόρων της Τουρκίας για ανθρωπιστικούς λόγους. Για τις ένοπλες επιθέσεις τους λένε πως ¨Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε την έκφραση των απόψεων τους¨.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως ¨Δεν είναι σαφές αυτή τη στιγμή ποιοι είναι οι άνθρωποι που έφυγαν από την Συρία και κατέφυγαν στη χώρα μας. Δεν έγραφε σε κανενός το μέτωπο «Είμαι στρατιώτης»

Και όσο και αν η ομάδα στρατιωτών που είναι στο στρατόπεδο είναι μικρή και δεν μπορεί να απειλήσει το καθεστώς Άσαντ, φαίνεται ότι θα παρακολουθείται από τις γειτονικές χώρες η στήριξη της Τουρκίας προς τους επαναστάτες και τις εξεγέρσεις στη Συρία.

…………………..

Εφ. Χουριέτ 28-10-2011

 

 

Previous Article

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡEΙΠΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ

Next Article

OIKONOMIKH ANΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *