TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ρώσος ειδικός: Με ένα σύστημα S-500, η Τουρκία καλύπτει όλες τις ανάγκες της

0 σχόλια Share:

 

Ο Ρώσος στρατιωτικός ειδικός Κόσκιν, σχολιάζοντας την δήλωση του προέδρου της δημοκρατίας Ερντογάν, ο οποίος εξέφρασε ενδιαφέρον για συμπαραγωγή με τη Ρωσία του συστήματος S-500, ανέφερε πως λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα εχθρική γεωπολιτική κατάσταση που παρήγαγαν οι ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, οι συζητήσεις για τους S-500 με την Τουρκία θα χρειαστούν καιρό.

…..

O Aντρει Κοσκιν ανέφερε πως η βούληση της Τουρκίας για συνεργασία με τη Ρωσία είναι οξυδερκής και ελπιδοφόρα.

Πρόσθεσε πως “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Tαγίπ Ερντογάν προσπαθεί να χτίσει μία μοναδική ισχύ στον κόσμο, συμπαράγοντας μαζί με τις ΗΠΑ τα πολεμικά αεροσκάφη F-35 και ταυτόχρονα παράγοντας μαζί με τη Ρωσία το προχωρημένης τεχνολογίας και πέμπτης γενιάς αντιαεροπορικό σύστημα S-500. Είναι ανάγκη να γίνει αντιληπτό πως οι S-500 είναι ένα πολύ απόρρητο όπλο. Για την συμπαραγωγή με την Τουρκία υπάρχει ανάγκη για συνομιλίες. Αν ληφθούν υπόψη όλα αυτά και ιδιαίτερα η παρούσα εχθρική γεωπολιτική κατάσταση που έχουν παράξει οι ΗΠΑ κατά της Ρωσίας θα χρειαστούν χρόνο.”

Ο ειδικός τόνισε πως Ρωσία και Τουρκία δεν πρέπει να περιοριστούν στους S-500 καθώς υπάρχει ένα ακόμη πιο ευρύ πεδίο στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας και είπε πως “Υπάρχουν και άλλα είδη όπλων που θα διασφαλίσουν μεγάλα οφέλη και θα έχουν μεγάλη ζήτηση στο θέμα της συμπαραγωγής. Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Τουρκίας κατά τη διάρκεια των μελλοντικών τους συναντήσεων, είναι σε θέση να πάρουν πολιτικές αποφάσεις σε αυτό το θέμα και να περάσουν στην πράξη”

Ο Σεργκέι Χατιλεβ-πρώην διοικητής της Πυραυλικής Αεράμυνας της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε πως οι S-500 θα αρχίσουν να παραδίδονται στο ρωσικό στρατό, το 2020. Ο Χατιλεβ σε δήλωση που έκανε προς το Σπούτνικ σχετικά με το πέμπτης γενιάς αντιαεροπορικό αμυντικό σύστημα είπε: “Οι S-500 θα ενταχθούν στο στρατό το 2020. Το σύστημα αυτό αναπτύχθηκε για να καταστρέφει τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους και ταυτόχρονα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο ενάντια σε δορυφόρους διότι το κάθετο βεληνεκές του είναι 180 με 186 km. Η απόσταση αυτή σημαίνει εγγύς διάστημα και εκεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταστροφή στόχων-δορυφόρων. Η κεφαλή του πυραύλου θα είναι μόνο 6 κιλά” . ”

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ S-400″

Ο πρώην διοικητής υπογράμμισε πως αυτό που είναι σημαντικό σε αυτό το στάδιο για την Τουρκία, είναι να ολοκληρώσει την εκπαίδευση και τις ετοιμασίες σχετικά με τους S-400 και συνέχισε σχολιάζοντας ως εξής : ” Οι S-400 είναι μία ολοκληρωμένη εμπορική συμφωνία, όλα τα έγγραφα έχουν υπογραφεί η προκαταβολή καταβλήθηκε, πλέον δεν υπάρχει επιστροφή. Το θέμα σχετικά με τα F-35 φαίνεται να έχει επιλυθεί. Οι S-500 είναι ένα μη στρατηγικό στοιχείο πυραυλικής αεράμυνας. Μπορεί να χτυπήσει δορυφόρους και διαστημικά οχήματα σε ύψος 180 χιλιομέτρων. Eπίσης επειδή διαθέτει βεληνεκές 400 χιλιομέτρων μπορεί να χτυπήσει αεροπλάνα και άλλους εναέριους στόχους. Δηλαδή η Τουρκία μόνο με ένα σύστημα S-500 μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες της. Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, η Τουρκία αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη τους S-400, πρώτα να πάρει αυτά τα συστήματα, να τα εξετάσει, να εκπαιδεύσει τους στρατιωτικούς της, να ολοκληρώσει όλες τις προετοιμασίες, να κάνει ασκήσεις στις τοποθεσίες όπου θα εγκατασταθούν και να συγκεντρώσει στατιστικές σχετικά με τους εναέριους στόχους. Ακολούθως αφού αξιολογήσει το σύστημα S-400 πρέπει να σκεφτεί και το μέλλον.

https://tr.sputniknews.com/columnists/201905201039108025-rus-uzman-tek-bir-s-500-sistemi-turkiyenin-tum-ihtiyacini-karsilar/
21/5/2019
Previous Article

Ως τώρα 30 τα λεωφορεία που ετοιμάζονται να έρθουν από την Τουρκία για να ψηφίσουν…

Next Article

Ανοιχτή εκλογική παρέμβαση του Τούρκου πρόξενου Κομοτηνής : ¨Όλοι οι ομογενείς μας πρέπει οπωσδήποτε να πάνε να ψηφίσουν¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *