Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

OI ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ-ΚΑΤΟΙΚΟ ΤΩΝ ΗΠΑ…

No Comments Share:

Oι Σύριοι της αντιπολίτευσης επέλεξαν στην Κωνσταντινούπολη πρωθυπουργό κάτοικο των ΗΠΑ

Oι Σύριοι της αντιπολίτευσης που επί δύο χρόνια πνίγουν στο αίμα την Συρία, επέλεξαν για πρωθυπουργό των περιοχών που κρατούνε τον επιχειρηματία-κάτοικο των ΗΠΑ Χασάν Χίτο, ενώ οι μεταξύ τους ρωγμές φάνηκαν και από το ότι το 1/3 εξ αυτών δεν ψήφισαν. Ο Χίτο λέγεται πως μπορεί να συνεννοηθεί καλά με τους φιλελεύθερους και τους ισλαμιστές.

Το 73 μελών Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (SUK) που ιδρύθηκε τον περασμένο μήνα στην Ντόχα του Κατάρ, μετά από έκκληση των ΗΠΑ, εξέλεξε στην Κωνσταντινούπολη πρωθυπουργό.

Χτές στο ξενοδοχείο Retaj Royal στην περιοχή Μπαγτζιλάρ της Κωνσταντινούπολης, σε μι συνεδρίαση που διήρκεσε 14 ώρες ¨εξελέγη¨ ως πρωθυπουργός των συριακών εδαφών που είναι υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης , ο επιχειρηματίας και κάτοικος των ΗΠΑ Χασάν Χίτο. Πιθανολογείται πως στην εκλογή του συνέβαλε το ότι ο Χίτο θα μπορέσει να κινηθεί σε αρμονία και με τους φιλελεύθερους και με τους ισλαμιστές. Αναφέρεται πως ο Χίτο πήρε σε μεγάλο βαθμό τις ψήφους των ισλαμιστών.

Ρωγμές στην αντιπολίτευση

Στην ψηφοφορία από τα 73 μέλη τα 25 δεν ψήφισαν, ενώ ο Χίτο από τους 48 ψηφίσαντες πήρε τους 35.

…………………

Πρώτο καθήκον του Χίτο θα είναι η σύσταση ¨προσωρινής κυβέρνησης¨ για τις περιοχές που ελέγχει η αντιπολίτευση. Αναφέρεται πως η κυβέρνηση αυτή θα έχει  8-9 υπουργεία.

……………..

Haber.sol.org 19/3/2013

Previous Article

WELCOME TO TURKEY !

Next Article

ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΑΛΑΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *