Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

0 σχόλια Share:

¨Το σύρσιμο της Τουρκίας στην συριακή κρίση, θα φέρει εντάσεις με τους Κούρδους»

Πολιτικός αναλυτής μιλώντας στο Press TV είπε πως η επέμβαση της Τουρκίας στην συριακή κρίση, θα επαναφέρει μια σειρά από σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και στην δική της μειονότητα τους Κούρδους.

Ο Γουίλιαμ Τζόουνς που γράφει στο Executive Intelligence Review, μιλώντας στο Press TV είπε πως η Άγκυρα που με άμεσο τρόπο οδήγησε την Συρία στην κρίση, άνοιξε ουσιαστικά το καπάκι των συγκρούσεων. Ο Τζόουνς ανέφερε πως υπάρχει ¨σίγουρη απειλή¨ για νέες συγκρούσεις με τον κουρδικό πληθυσμό, κάτι που αν υπάρξει η Άγκυρα μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνο με την ισχύ της αστυνομίας και του στρατού. Ο Τζόουνς προειδοποίησε πως σε περίπτωση που συνεχιστούνε οι στρατιωτικές δραστηριότητες στα συροτουρκικά σύνορα, υπάρχει περίπτωση ο κουρδικός πληθυσμός που αποτελεί σημαντικό τμήμα των οικονομικών και θρησκευτικών εξελίξεων στην Τουρκία, να μετατραπεί σε μια απειλή.

Στην επιστολή που έστειλε η συριακή κυβέρνηση στον ΟΗΕ, εστιάζει στον καταστροφικό ρόλο που πάιζει η Τουρκία στις συγκρούσεις των τελευταίων 23 μηνών.

Στην επιστολή του συριακού υπουργείου Εξωτερικών, κατηγορείται η Τουρκία πως στηρίζει τους τρομοκράτες ενάντια στην Συρία, τους χρηματοδοτεί, τους εκπαιδεύει στο έδαφος της και τους παράσχει καταφύγιο.

Σύμφωνα με την είδηση του Press TV, τον Οκτώβριο του 2012 το ΠΚΚ συμφώνησε σε αλληλεγγύη με τους Κούρδους της Συρίας, και είχαν υπάρξει όρκοι πως εάν η Τουρκία χτυπήσει Κούρδους σε αραβικά εδάφη, θα υπάρξουν σφοδρά αντίποινα.

Στα μέσα του Ιανουαρίου ξένοι μαχητές στα τουρκοσυριακά σύνορα είχαν συγκρουστεί με Κούρδους της Συρίας και αργότερα οι μαχητές εκείνοι έκαναν επιθέσεις σε περιοχές με κουρδικό πληθυσμό.

 Haber.sol.org 17/2/2013

Σχ : Εμείς ευχόμαστε ολόψυχα η Τουρκία να υποστεί τα επίχειρα των πράξεων της…

Previous Article

ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ

Next Article

ΣΚΙΤΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!