Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

No Comments Share:

Μπαγίς : Η στρατιωτική ισχύς της Τουρκίας είναι σε σημείο που μπορεί να εξαφανίσει την Συρία μέσα σε μερικές ώρες

 

Ο υπουργός Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς απάντησε στην κριτική που ασκήθηκε σχετικά με την αποδοχή της τροπολογίας από την βουλή.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Ο υπουργός Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς μετέχοντας σε πρωινό εργασίας του Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Τουρκίας(KAGİDER), απάντησε στην κριτική που ασκήθηκε για την ψήφιση της τροπολογίας στην βουλή λέγοντας πως ¨ Η αποδοχή της τροπολογίας από την μεριά της κυβέρνησης δεν σημαίνει πως θα πολεμήσουμε. Η τροπολογία αυτή εξόπλισε την κυβέρνηση με την αρμοδιότητα να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα σε περίπτωση που η χώρα δεχτεί την παραμικρή επίθεση¨.

Ο Μπαγίς στην σύνοδο αυτή που οργανώθηκε στο ξενοδοχείο Avantgarde, όταν γυναίκα-μέλος του KAGİDER του είπε ¨Δεν μπορούσε να βρεθεί άλλη φόρμουλα εκτός από την τροπολογία ; Εμείς δεν θέλουμε πόλεμο¨, απάντησε λέγοντας πως ¨ Σέβομαι την ευαισθησία σας στο θέμα του πολέμου. Να ξέρετε όμως το εξής, πως η ηγεσία της Τουρκικής Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της βουλής, ο πρωθυπουργός, βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης φέρουν αυτό το βάρος όσο και εσείς. Να μην υπάρχει καμμία αμφιβολία για αυτό. Δεν είναι μια εύκολη απόφαση αλλά και τις δύσκολες αποφάσεις κάποιοι πρέπει να τις πάρουν.

…………….

Εμείς είμαστε μια χώρα με κρατική παράδοση χιλίων ετών και πάνω. Μέσα σε αυτή την παράδοση πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους σενάριο. Εάν η Τουρκία ήταν μια πολεμοχαρής χώρα θα επικαλούνταν την κατάρριψη του αεροπλάνου και θα ισοπέδωνε την Συρία. Σήμερα δόξα τω Θεώ, η στρατιωτική ισχύς της Τουρκίας είναι σε σημείο που μπορεί να εξαφανίσει την Συρία μέσα σε μερικές ώρες. Αλλά εμείς δεν έχουμε κάποιο θέμα με τον λαό της Συρίας. Εμείς δεν έχουμε κανένα θέμα με τους γείτονες, με τους φίλους και με τον λαό καμμίας χώρας. ¨.

…………………..

Εφ. Ραντικάλ 5/10/2012

Previous Article

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΡΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ—ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΟΥ ΤΕΚΕ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *