Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1974…¨

No Comments Share:

Δύο πολύ σημαντικά σχόλια : ¨Η Τουρκία για πρώτη φορά από το 1974…¨

Μετά από την επίθεση από την Συρία στο Ακτσάκαλε στην οποία σκοτώθηκαν 5 άτομα και τραυματίστηκαν 10, έγιναν δύο σημαντικά σχόλια.

Wall Street Journal : Η απάντηση της Τουρκίας αύξησε τους διεθνείς φόβους πως η σύγκρουση στη Συρία φτάνει σε κρίσιμο σημείο. Η απάντηση της Τουρκίας αποτελεί την πρώτη δράση χώρας μετά από 18 μήνες που διαρκεί η εξέγερση.

Η επίθεση της Τουρκίας δημιουργεί πίεση στον ευρισκόμενο σε δύσκολη κατάσταση Άσαντ. Οι συνοριακές επιθέσεις μεταξύ των κάποτε συμμάχων Τουρκία και Συρίας, ανοίγουν μια νέα περίοδο. Οι επιθέσεις αυτές θέτουν πάλι στην επικαιρότητα το θέμα της πρόκλησης ενός περιφερειακού πολέμου. Η προσοχή τώρα εστιάζεται στην Άγκυρα σχετικά με το αν η απάντηση της θα περιοριστεί σε μια επιθετική βολή ή αν αυτές οι βολές θα συνεχιστούνε και στο μέλλον. Σύμφωνα με διπλωμάτες δεν φαίνεται πολύ πιθανή μια κοινή στρατιωτική απάντηση του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία για πρώτη φορά μετά το 1974 βομβάρδισε τις ένοπλες δυνάμεις μιας ξένης χώρας.

NYT: Η βούληση της Τουρκίας μπορεί να αυξήσει την πίεση στην Δύση για στρατιωτική επέμβαση

¨Κάποιοι ειδικοί δηλώνουν πως δεν είναι σίγουροι σχετικά με το ποιος το έκανε¨.

New York Times : Η απάντηση της Τουρκίας στον θάνατο των πέντε πολιτών αυξάνει τον κίνδυνο για την μετατροπή του αιματηρού εμφυλίου σε μια περιφερειακή σύγκρουση. Αυξάνει επίσης ακόμη περισσότερο την πίεση για διεθνή επέμβαση. Παρά τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων χτες στο Χαλέπι, το περιστατικό που μπορεί να αλλάξει το μέγεθος του εμφυλίου πολέμου, συνέβη στα σύνορα. Τα γεγονότα μπορεί να αυξήσουν την πίεση για μια στρατιωτική επέμβαση της Δύσης, κάτι που το στηρίζει η Τουρκία. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι μετά από την επέμβαση στην Λιβύη δεν επιθυμούν να επέμβουν σε μια πολύ πιο επικίνδυνη ένοπλη σύρραξη στον μουσουλμανικό κόσμο. Ο Άντριου Ταμπλερ του Ινστιτούτου για την Πολιτική στην Εγγύς Ανατολή δήλωσε : ¨Η σύρραξη στη Συρία διευρύνεται πέρα από τα σύνορα. Δεν αντιλαμβάνομαι πως θα μπορέσει η κυβέρνηση Ομπάμα να συνεχίσει την ίδια πολιτική¨.

Κάποιοι παρατηρητές αναφέρουν όμως πως μέσα στην ομίχλη που δημιούργησε ο πόλεμος στην Συρία, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το ποια πλευρά προκάλεσε αυτό το περιστατικό

Εφ. Μιλλιέτ 4/10/2012

Previous Article

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΗΡΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ¨ΑΛΩΣΗ 1453¨

Next Article

ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *