Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΙΤ ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

No Comments Share:

Η ΜΙΤ είναι το όχημα μέσω του οποίου εξοπλίζονται οι αντιπολιτευόμενοι της Συρίας

Η αγγλική εφημερίδα Ιντεπέντεντ έγραψε πως Η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ εξοπλίζουν τους αντιπολιτευόμενους της Συρίας και ότι η μεταφορά των όπλων γίνεται μέσω της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ) της Τουρκίας.

Η είδηση βασίζεται σε Δυτικό διπλωμάτη που υπηρετεί στην Άγκυρα και αναφέρει πως τα όπλα έρχονται δια θαλάσσης στην Τουρκία και από εκεί με φορτηγά μεταφέρονται στις συνοριακές περιοχές. Ο διπλωμάτης μιλώντας στην εφημερίδα είπε πως οι Τούρκοι είναι ενήμεροι για αυτήν την μεταφορά όπλων, χωρίς όμως όπως γράφει να έχουν κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση που να επιβεβαιώνει αυτό το γεγονός.

Ο διπλωμάτης εκφράζει ανησυχία μήπως τα όπλα των δυτικών χωρών καταλήξουν σε ισλαμιστικές ομάδες και ισχυρίστηκε πως τα περισσότερα όπλα καταλήγουν σε αντιπολιτευόμενες ομάδες που είναι σε επαφή με την οργάνωση των Μουσουλμάνων Αδελφών.

Παλαιότερα δηλώσεις σε δυτικά ΜΜΕ σχετικά με την μεταφορά όπλων μέσω Τουρκίας είχαν κάνει και μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Τελευταία μαχητής που δεν ήθελε να πει το όνομα του στην πόλη Μπαμπ Αλ Χάβα ανέφερε πως συνεχίζουν να προμηθεύονται μέσω Τουρκίας όπλα και μέσα επικοινωνιών και ότι τις επόμενες μέρες θα εξαπολύσουν επίθεση.

Σαουδάραβες αξιωματούχοι κατά την σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου τον Απρίλιο είχαν πει ξεκάθαρα πως πρέπει οι αντιπολιτευόμενοι της Συρίας να εξοπλιστούνε. Στην πρόταση τους συμφωνούσαν και οι Καταριανοί.

Η Τουρκία μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση σχετικά με τον εξοπλισμό των αντιπολιτευόμενων της Συρίας. Είναι γνωστό όμως πως παράσχει ξεκάθαρη πολιτική στήριξη στις ένοπλες αντιπολιτευόμενες ομάδες.

Ο πρώτος ισχυρισμός πως η Τουρκία εξοπλίζει τις συριακές ομάδες είχε ακουστεί από τον Ρόμπερτ Μπάερ-συνταξιούχο πράκτορα της CIA, που είχε εργαστεί για χρόνια στην περιοχή. Ο Μπάερ τον Αύγουστο είχε δηλώσει πως ¨Τα όπλα στις ομάδες της Συρίας δεν στέλνονται μόνο μέσω Ιράκ αλλά και μέσω Τουρκίας¨.

………………

 Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 13/6/2012

Previous Article

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ TUSHAD ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟ ΖΙΡΒΕ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΤΙΑ

Next Article

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΕΟΤΔΘ) : ¨Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *