Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Συριακές δυνάμεις χτύπησαν σημείο των ΤΕΔ στην Ιντλίμπ

0 σχόλια Share:

Συριακές δυνάμεις επιτέθηκαν σε σημείο των ΤΕΔ στην Ιντλίμπ : Σκοτώθηκε ένας στρατιώτης

Κοντά στο σημείο Νο10 της παρατήρησης εκεχειρίας που στήθηκε στην Ιντλίμπ στα πλαίσια της συμφωνίας με την Ρωσία, για πρώτη φορά χτυπήθηκε δυο φορές από τις κυβερνητικές δυνάμεις . Στην επίθεση αυτή σκοτώθηκε ένας στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Αμύνης αναφέρονται τα εξής: “Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος πραγματοποίησαν σήμερα επίθεσεις που εκτιμάται πως ήταν εσκεμμένες με βολές πυροβόλων στο νούμερο 10 σημείο ελέγχου της Μείωσης της Εντασης στην Ιντλίμπ. Στην επίθεση  έγινε μάρτυρας ένας ηρωικός συμπολεμιστής μας και τραυματίστηκαν ακόμη τρεις. Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των τραυματιών μας και έχει αρχίσει νοσηλεία τους. Σχετικά με την επίθεση κλήθηκε στο Γενικό Επιτελείο ο ακόλουθος της Ρωσίας στην Άγκυρα και διαμέσου της Ρωσίας έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις και του μεταφέρθηκε πως οι δράστες θα τιμωρηθούν με τον πιο σκληρό τρόπο. Η κατάσταση παρακολουθείται εκ του σύνεγγυς.”

Σύμφωνα με το πρακτορείο Αnadolu οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, χτύπησαν κοντά στο σημείο παρατήρησης νούμερο 10 στην περιοχή Ζαβιέ, με δύο βολές από όλμους και πυροβολικό. Το πρακτορείο μετέδωσε πως χθες το βράδυ οι Τ.Ε.Δ. έστειλαν ενισχύσεις αποτελουμενες από θωρακισμένο όχημα, όχημα μεταφοράς προσωπικού, βαριά όπλα και πυρομαχικά.
Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις είχαν θέσει ως στόχο τη συγκεκριμένη περιοχή επίσης στις 29 Απριλίου, στις 4, 12 και 31 Μαΐου και στις 8 Ιουνίου.
Οι ΤΕΔ στα πλαίσια των συμφωνιών της Αστάνα, έστησαν 12 σημεία παρατήρησης στην Περιοχή Μείωσης Έντασης της Ιντλίμπ.

Diken.com.tr. 27/6/2019
Previous Article

Τέρμα το σχέδιο για πυρηνικό σταθμό στην Σινώπη, λόγω κόστους…

Next Article

Οι πολιτικοί που συμπαραστάθηκαν στον ιμάμη του Μετε και στο παράνομο του τζαμί…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *