Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ

0 σχόλια Share:

H Τουρκία απέρριψε το ¨σχέδιο ειρήνης για την Συρία¨  λέγοντας πως ¨ο Άσαντ φεύγει¨

584fb154c361885f788b45be

Αποκαλύφθηκε πως το ΑΚΡ απέρριψε δύο φορές σχέδια ειρήνης για την Συρία που είχαν προταθεί από το Ιράν, λέγοντας πως ¨Οι μέρες του Άσαντ είναι μετρημένες¨.

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με τον δια αντιπροσώπου πόλεμο που διεξάγει η Τουρκία στην Συρία.

Φορέας ονόματι International Crisis Group (ICG) με μια νέα του αναφορά με τίτλο Turkey and Iran: Bitter Friends, Bosom Rivals”  περιγράφει την πορεία των σχέσεων Τουρκίας-Ιράν

Στην αναφορά γίνεται λόγος για το ¨σχέδιο ειρήνης Συρία¨ που παρουσίασε στην Άγκυρα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του Ιράν Χασάν Ρουχανί, τρεις μήνες μετά από την εκλογή του.

Σύμφωνα με το σχέδιο για το οποίο είχε γίνει διαβούλευση και με τον Κασίμ , Σουλεϊμανί-διοικητή της Kudüs Gücü, πρώτα θα κηρύσσονταν εκεχειρία στην Συρία και ακολούθως θα γινόταν συνταγματικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα περιόριζαν τις εξουσίες του προέδρου.

Εκείνη την περίοδο οι τότε υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και του Ιράν Τζεβάντ Ζαρίφ εργάστηκαν επί μήνες για αυτό, αλλά τελικά το σχέδιο δεν τέθηκε σε εφαρμογή λόγω της επιμονής της Άγκυρας στο ¨Να φύγει ο Άσαντ¨.

Στην αναφορά αναφέρονται δηλώσεις του Ζαρίφ, πως είχαν συμφωνήσει σε όλες τις λεπτομέρειες, αλλά η Άγκυρα είχε αντιρρήσεις στις εκλογές υπό την παρατήρηση του ΟΗΕ, διότι ήθελε να δει τον Άσαντ να μπαίνει στην φυλακή.

Στην αναφορά παρατίθεται επίσης δήλωση του τότε προέδρου της Δημοκρατίας  Αμπντουλλάχ Γκιούλ που δήλωσε πως ¨Η κυβέρνηση μας δεν κατέληξε σε συμφωνία με το Ιράν, διότι τότε πίστευε πως μέσα σε λίγους μήνες ο Άσαντ θα ανατρεπόταν¨.

Καταγράφεται επίσης πως μια παρόμοια διαπραγμάτευση άρχισε φέτος στους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά λόγω της 15/7 και μετά και της ¨Ασπίδα Ευφράτη¨ σταμάτησαν.

………………

 http://haber.sol.org.tr/dunya/turkiye-suriye-baris-planini-esad-gidici-diyerek-reddetmis-178932

14/12/2016

Previous Article

ΜΙΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Next Article

H ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ TRT ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *