Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΑΛΑΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ !…

No Comments Share:

Που και πως τινάχθηκε στον αέρα αυτό το λεωφορείο ;

SURIYE'NIN IDLIB ILINDEKI ATME KASABASI CADIR KENTINDE MEYDANA GELEN PATLAMADA 35 KISI OLDU, COK SAYIDA KISI DE YARALANDI. REYHANLI, (HATAY), (DHA)

Την νύχτα της 14ης Αυγούστου υπήρξε μια έκρηξη σε λεωφορείο στα τουρκοσυριακά σύνορα. Ο νομάρχης της περιοχής έκανε λόγο για έκρηξη στην άλλη πλευρά των συνόρων, ενώ τοπικές πηγές μιλούνε για έκρηξη στην δική μας πλευρά. Ο νομάρχης μιλά για άτομο με τσάντα , ενώ οι τοπικές πηγές κάνουν λόγο για βόμβα ή νάρκη.

Γύρω στις 21:00 το βράδυ της 14ης Αυγούστου, συνέβη μια έκρηξη στα τουρκοσυριακά σύνορα, στόχος ήταν ένα λεωφορείο που μετέφερε μαχητές, από αυτούς που ήταν μέσα 15 σκοτώθηκαν και μεταξύ 20-30 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νομαρχίας του Χατάι, 8 από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στην Τουρκία και εξ αυτών οι 4 πέθαναν.

Αρχικά ανακοινώθηκε πως η έκρηξη συνέβη στο Άτμε της Συρίας και ότι ακούσθηκε πολύ δυνατά στην άλλη πλευρά των συνόρων στο Ρέιχανλι.

Σύμφωνα με αυτά που λέχθηκαν, την ώρα εκείνη υπερασπιστές στρατοπέδου  προσφύγων που βρίσκεται στο Άτμε, άλλαζαν σκοπιές. Αυτή η φήμη σύντομα απορρίφθηκε διότι και δεν ήταν και πολύ λογική και προβλήθηκε μια πιο λογική εκδοχή : Ότι αυτοί που ήταν στο λεωφορείο πήγαιναν να πολεμήσουν.

Προς τα πού ; Σε αυτό δόθηκαν δύο απαντήσεις. Η πηγή για την πρώτη εκδοχή είναι οι Κούρδοι. Σύμφωνα με αυτούς επρόκειτο για τζιχαντιστικές ομάδες που περνώντας τα σύνορα με την Συρία πήγαιναν για στρατιωτική επιχείρηση στο καντόνι Εφρίν. Σύμφωνα με την δεύτερη εκδοχή οι μαχητές πάλι είχαν περάσει από Τουρκία, αλλά διανύοντας ένα μακρύ δρόμο, γύρω από την Εφρίν, πήγαιναν ως ενισχύσεις σε περιοχή στα νότια του Κίλις που βρίσκεται στα χέρια των ενόπλων ομάδων

Και οι δύο εκδοχές αναφέρουν πως οι ευρισκόμενοι στο λεωφορείο ήταν μέλη τζιχαντιστικών οργανώσεων όπως οι Ταξιαρχίες Ελ Ζένγκι και οι Ταξιαρχίες Σουλτάνου Μουράτ που κινούνται σε απευθείας σχέση με την Άγκυρα ή και της Φεϊλέκ Ελ Σαμ που είναι σύμμαχος αυτών των οργανώσεων.

Και προφανώς αυτοί περνούσαν προς την Τουρκία.  Κατά την πρώτη στιγμή δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης. Λεγόταν πως τέτοιου είδους επίθεση μπορεί να γίνει με επίθεση αυτοκτονίας με όχημα.

H μόνη πηγή που παρουσίασε αξιόλογες λεπτομέρειες σχετικά με τον στόχο αυτών που βρισκόταν στο λεωφορείο ήταν η εφημερίδα Γενί Σαφάκ. Η εφημερίδα Γενί Σαφάκ έγραψε πως ¨Η έκρηξη συνέβη στην περιοχή Αζέζ την ώρα που οι στρατιώτες περνούσαν την συνοριακή πύλη του Αζέζ¨ και ότι ¨οι στρατιώτες που ήταν από αντιπολιτευόμενες ομάδες περνούσαν για να αλλάξουν κάποιους στο μέτωπο με την ISIS¨.  Δείτε πως μιλάει η Γενί Σαφάκ για ομάδα μαχητών που περνούσαν τα σύνορα από σημείο όπου δεν υπάρχει συνοριακή πύλη, λες και αυτό είναι κάτι το κανονικό !

Με αυτό τον τρόπο αρχικά μάθαμε πως το πέρασμα των ενόπλων ομάδων από το Ατμε της Συρίας προς την Τουρκία είναι μια διαδικασία σχεδόν ρουτίνας. Δηλαδή στην πράξη έχει σχηματισθεί εκεί μια πύλη ροής μαχητών.

Επίσης σύμφωνα με τοπική πηγή που μίλησε στο Sputnik  οι μαχητές που βρισκόταν στο λεωφορείο, ¨στα πλαίσια των στάνταρντ κατευθύνσεων τους, όπως γίνεται τον περισσότερο καιρό, για να ξεκουραστούν και να νοσηλευτούν πάνε στην Τουρκία¨

Περίεργο δεν είναι ;

Το υπόλοιπο είναι ακόμη πιο τρομακτικό.

H ΙΣΙΣ με τηλεγράφημα της στο πρακτορείο της οργάνωσης το Amak, ανέλαβε την ευθύνη για την δράση αυτή, αναφέροντας πως στο λεωφορείο βρισκόταν μαχητές των ταξιαρχιών Φεϊλέκ Ελ Σαμ και Νουρεντίν Ελ Ζενγκι που πήγαιναν να πολεμήσουν ενάντια στην οργάνωση ISIS και πρόσθεσε πως εξ αυτών οι 50 σκοτώθηκαν.

Προκύπτουν όμως και άλλα ερωτήματα

Από την αρχή που συνέβη αυτή η έκρηξη, αναφέρθηκε πως συνέβη σε στρατόπεδο προσφύγων στο Ατμε της Συρίας. Για αυτό το στοιχείο μάλιστα το πρακτορείο Αναντολού είναι βέβαιο καθώς αναφέρει ότι ¨Συνέβη στην είσοδο στρατοπέδου στην πόλη Άτμε στα ΒΑ της Ιντλίμπ¨. Επίσης ο Ερτζάν Τοπατζά-νομάρχης του Χατάι δήλωσε πως το περιστατικό συνέβη ¨Σε περιοχή στην συριακή πλευρά¨.

Έναντι αυτών όμως το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) υποστηρίζει πως στην έκρηξη σκοτώθηκαν δύο Τούρκοι στρατιώτες. Εάν όμως η έκρηξη συνέβη εκεί, ως έγινε και πέθαναν στρατιώτες ; Ή αυτοί βρισκόταν εκεί, ή η έκρηξη συνέβη στην τουρκική πλευρά.

Η πηγή του Sputnik αναφέρει πως η έκρηξη συνέβη αφού το λεωφορείο πέρασε τα σύνορα και ήταν εντός Τουρκίας, πως δεν υπήρξε βομβιστής αυτοκτονίας και υποστηρίζει πως επρόκειτο είτε για βόμβα που είχε τοποθετηθεί εκεί είτε για νάρκη.

Το Άτμε και το στρατόπεδο προσφύγων εκεί, βρίσκεται στα χέρια ενόπλων ομάδων που σχετίζονται άμεσα με την Άγκυρα.

……………………

Που και πως ανατινάχθηκε αυτό το λεωφορείο ;

Ενδεχομένως μπορεί να μας διαφωτίσει η Γενί Σαφάκ,  που έμαθε από την πρώτη στιγμή που πήγαιναν και τι πήγαιναν να κάνουν αυτοί που επέβαιναν στο λεωφορείο. Ή κάποιοι από την κυβέρνηση.

Εσείς τι λέτε, δεν πρέπει ;

http://www.gazeteduvar.com.tr/gundem/2016/08/15/nerede-nasil-havaya-uctu-bu-otobus/

15/8/2016

Previous Article

ΤΟ ΤΡΕΪΛΕΡ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ¨ΑΡΧΗΓΟΣ¨ ΠΟΥ ΕΞΙΣΤΟΡΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣIΝΕΜΑ ΣΤΙΣ 14/9 !

Next Article

ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΛΗ ΚΙΣΜΙΡ ΣΤΗΝ Τ/Κ ΑΦΡΙΚΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *