Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Μήνυμα Τουρκάλας αξιωματούχου: ¨Θα μπορούσαν να αγοραστούν τα Su-35, παρά τον αντίκτυπο στις σχέσεις με τις ΗΠΑ¨

No Comments Share:

Στο τραπέζι της Τουρκίας η αγορά ρωσικών Su-35, παρά το ενδεχόμενο αντιδράσεων από τις ΗΠΑ

Αξιωματούχος της Τουρκίας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η Άγκυρα να αγοράσει ρωσικά μαχητικά Su-35, εάν αποφασίσει ότι πρόκειται για την καλύτερη επιλογή.
Το ενδεχόμενο αγοράς Su-35 θέτει στο τραπέζι η Άγκυρα, καθώς σύμφωνα με την Νουρίν Ατεσόγλου Γκουνέ-μέλος του Συμβουλίου Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής της Τουρκίας, η Τουρκία θα μπορούσε να αγορά τα ρωσικά μαχητική αεροσκάφη, εάν αποφασίσει ότι είναι η καλύτερη επιλογή για τον στρατό της, παρά τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει μία τέτοια κίνηση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Ερωτηθείσα συγκεκριμένα, εάν υπάρχουν ανησυχίες ότι η ενδεχόμενη αγορά Su-35 ενδέχεται να περιπλέξει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ, η ίδια τόνισε: «Μπορεί, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Έχουμε μια σειρά από ζητήματα που προκαλούν συγκρούσεις με τις ΗΠΑ στην παρούσα φάση. Επομένως, αυτό δεν είναι σημαντικό».
Η αξιωματούχος παρατήρησε, άλλωστε, ότι η Τουρκία ήταν μέλος του προγράμματος για τα αμερικανικά F-35, αλλά αποβλήθηκε μετά από την αγορά του συστήματος αεράμυνας S-400 από τη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας για την αγορά των S-400 πυροδότησε την αντίδραση των ΗΠΑ.

Η παράδοση των S-400 στην Τουρκία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019 και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν εκδηλώσει τις ενστάσεις τους για τη συμφωνία, εκφράζοντας ανησυχίες σχετικές με την ασφάλεια. Επίσης, ανεστάλη η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα για τα F-35.

«Αποφασίσαμε να πάρουμε τους S-400 και ο τουρκικός λαός υποστήριξε πλήρως αυτήν την απόφαση, αυτό είναι βέβαιο», είπε ακόμη η Νουρίν Ατεσόγλου Γκουνέι, συμπληρώνοντας: «Οι ΗΠΑ δεν είναι ο μόνος παραγωγός, υπάρχουν και άλλοι παραγωγοί στη αγορά, όπως είναι η Ρωσία».

Όπως εξήγησε η ίδια, η τελική απόφαση της Τουρκίας για την αγορά μαχητικών εξαρτάται από το ποια θα είναι η καλύτερη επιλογή, από την άποψη τεχνολογίας, συμπαραγωγής και τιμής.

«Η τελική μας απόφαση θα αντικατοπτρίζει, εν τέλει, την πραγματικότητα του οικονομικού ανταγωνισμού που υπάρχει στην παγκόσμια αγορά. Αυτός είναι ο κόσμος, μέσα στον οποίο ζούμε», σημείωσε.

Sputnik 6/11/2019

Previous Article

Θυελλώδης κατά της Τουρκίας ο Αμερικανός γερουσιαστής (αναφορές σε Ελλάδα και Κύπρο) !

Next Article

Στοιχεία του Τουίττερ για τα αιτήματα απομάκρυνσης περιεχομένου…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *