Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Αμερικανική προειδοποίηση προς την Τουρκία για τα Su-35

No Comments Share:

Εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ προειδοποιεί την Τουρκία με κυρώσεις εάν αγοράσει Su-35

Την απειλή των κυρώσεων κατά της Τουρκίας εάν προχωρήσει σε απόκτηση ρωσικών μαχητικών Su-35 υπενθυμίζει εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.
Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών προειδοποίησε την Τουρκία με κυρώσεις για την αγορά ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού, αφού κλήθηκε να σχολιάσει αναφορές ότι η Άγκυρα φέρεται να εξετάζει την απόκτηση των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-35.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ερωτηθείς από τον ιστότοπο hellasjournal.com για την Τουρκία και τα Su-35, κάλεσε όλους τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ να εγκαταλείψουν την αγορά ρωσικών συστημάτων, υπενθυμίζοντας ότι μπορεί να οδηγήσουν στην επιβολή «υποχρεωτικών κυρώσεων» από τις ΗΠΑ.

«Ενθαρρύνουμε τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ να προμηθεύονται εξοπλισμό που να είναι διαλειτουργικός με τα συστήματα του ΝΑΤΟ και παροτρύνουμε όλους τους συμμάχους και τους εταίρους μας να εγκαταλείψουν συναλλαγές με τη Ρωσία, οι οποίες θα μπορούσαν να επιβάλουν υποχρεωτικές κυρώσεις σύμφωνα με το άρθρο 231 του CAATSA», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, επικαλούμενος τον νόμο για την αντιμετώπιση αντιπάλων των ΗΠΑ μέσω κυρώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, τουρκική πηγή δήλωσε στο Sputnik ότι Μόσχα και Άγκυρα συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για την προμήθεια ρωσικών Su-35, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια βεβαιότητα. Είχε προηγηθεί τουρκικό δημοσίευμα που ανέφερε ότι Ρωσία και Τουρκία βρίσκονταν κοντά σε συμφωνία για την προμήθεια 36 μαχητικών Su-35.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο προμήθειας Su-35 και Su-57, σε δηλώσεις του τον Αύγουστο, στην έκθεση της αμυντικής βιομηχανίας MAKS-2019.

Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένως προειδοποιήσει την Τουρκία με κυρώσεις ιδιαίτερα για την προμήθεια των ρωσικών S-400. Όταν ξεκίνησαν οι παραδόσεις των ρωσικών συστημάτων το καλοκαίρι, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα απομακρυνθεί πλήρως από το πρότζεκτ μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2020.

Sputnik  29/10/2019

Previous Article

Κέρδισε το δήμο με 77% αλλά o Ταγίπ διόρισε επίτροπο στον δήμο του!

Next Article

Κούρδος-συνεργάτης των Τούρκων ¨αναχώρησε¨ για τις 72 παρθένες… Βίντεο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *