Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τούρκος ειδικός στις διεθνείς σχέσεις, προτείνει «στροφή προς την Ρωσία»

0 σχόλια Share:

Αν οι ΗΠΑ δεν δώσουν τα F-35 θα ζημιωθούν

Ο καθηγητής Σεντζέρ Ιμέρ-ειδικός σε θέματα διεθνών σχέσεων, ανέφερε πως οι ΗΠΑ σε περίπτωση που δεν δώσουν τα F-35 στην Τουρκία θα ζημιωθούν/ Ο Ιμέρ είπε πως ¨Η Τουρκία αποκτώντας τους S-400, καθίσταται ασφαλής ενάντια σε κάθε είδους αεροπορική επίθεση και βομβαρδισμό. Την δε ανάγκη της για F-35 μπορεί να την καλύψει από αλλού.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του πανεπιστημίου Ουφούκ και αρχισύμβουλος του ANKASAM καθηγητής Σεντζέρ Ιμέρ, μιλώντας πρακτορείο Αναντολού σχολίασε την συνεχιζόμενη κρίση ΗΠΑ-Τουρκίας για τα F-35, την συνεχιζόμενη κινητικότητα στην Αν. Μεσόγειο, και την σημασία που έχει η συνεργασία Τουρκίας-Ρωσίας για την διασφάλιση της ειρήνης σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα.

Ο καθηγητής Ιμέρ λέει πως οι ΗΠΑ είναι υποχρεωμένες να παραδώσουν τα F-35 και ότι αν δεν τα παραδώσουν, οι ΗΠΑ θα ζημιωθούν.

Ο καθηγητής Ιμέρ υποστηρίζει πως σε περίπτωση που η Τουρκία δεν παραλάβει τα F-35, οι ΗΠΑ θα ζημιωθούν πολύ περισσότεροι και είπε: ¨Η Τουρκία θα έπαιρνε 100 F-35. Όπως και να το δείτε πρόκειται για ένα τίμημα 13 με 15 δις $. Επίσης η Τουρκία μετέχει από την αρχή στο πρόγραμμα. Είναι επωφελές να αναφέρουμε και το εξής, εάν δεν δοθούν τα F-35 η Τουρκία θα βγει πολύ κερδισμένη. Διότι η αναφορά της ανοιχτής στο κοινό Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας περιέχει αυτή την φράση ¨Να μην πάρουμε τα F-35¨. Η Γερμανία θα έπαιρνε 100 F-35. Διότι τα F-35 μπορούν και πετάνε μόνο το ¼ του χρόνου που θα έπρεπε να πετάνε.

…………

Αμερικάνοι και Γερμανοί λένε πως τα Tornado και τα εκσυγχρονισμένα F-16 είναι σε καλύτερη κατάσταση. Μπορούμε κι εμείς να πορευτούμε σε τέτοιες λύσεις. Μπορούμε να πάρουμε αεροπλάνα από Ευρώπη, Ρωσία και Κίνα. Μάλιστα με αυτές τις χώρες μπορούμε να πάμε και σε συμπαραγωγή. Δηλαδή αν οι ΗΠΑ εδώ κάνουν τέτοιο βήμα, μόνο να χάσουν έχουν. Δεν μπορείς να απειλείς την Τουρκία με αυτό. Άλλωστε με τον ερχομό των S-400, αίρουμε κάθε δυνατότητα επίθεσης από αέρος και βομβαρδισμού.¨

«Μπορεί να υπάρξει συμπαραγωγή για το Su-57»

Ο καθηγητής Ιμέρ λέει πως σε περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν δώσουν τα F-35, τότε Άγκυρα και Μόσχα θα κάνουν πιο στοχευμένες συνομιλίες για την αγορά του ρωσικού SU-57 και σε μια συμφωνία μπορεί να προβλεφτεί ακόμη και συμπαραγωγή.

Ο Ιμέρ υπενθυμίζει πως στις τελευταίες συναντήσεις των Πούτιν και Ερντογάν εξετάσθηκε το θέμα των συμπαραγωγών και λέει : ¨Επίσης ο Πούτιν πρότεινε συμπαραγωγή πυραύλων και αεροσκαφών. Κατά την γνώμη μου η Τουρκία πρέπει να κάνει χρήση αυτής της επιλογής και έτσι θα καταστεί ανεξάρτητη στην αμυντική βιομηχανία. Άλλωστε και το εμπάργκο που εφαρμόστηκε μετά από την Ειρηνευτική Επιχείρηση Κύπρου το 1974, δεν έφερε αποτέλεσμα, αλλά έγινε αιτία να αποκτήσει η Τουρκία πιο ισχυρή αμυντική βιομηχανία. Έτσι θα γίνει και τώρα.

…………..

Αν την εποχή που ιδρύονταν η Σοβιετική Ένωση, δεν υπήρχε η βοήθεια από εκεί, εμείς με ποια όπλα θα δίναμε τον αγώνα της Ανεξαρτησίας ; (σχ. μεταφρ. : εννοεί τον πόλεμο κατά των Ελλήνων στην Μικρά Ασία) Ο Ατατούρκ μετά αφού ίδρυσε την δημοκρατία και μετά, χάρη στην στενή του συνεργασία με την Σοβιετική Ένωση δεν εξασφάλισε οικονομική ανάπτυξη; Όταν το 1964 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Λίντον Τζόνσον έστειλε επιστολή στην Τουρκία με μια αγενή γλώσσα για να αποτρέψει την επέμβαση στην Κύπρο, ο Ινονού είπε στον Μουαμέρ Ερτέν πως ¨Θα πάς στην Μόσχα και θα τους πεις πως πλέον είμαστε το πλέον κοντινό στους Σοβιετικούς τμήμα του ΝΑΤΟ¨. Μετά από εκείνη την επίσκεψη η ΕΣΣΔ έναντι πορτοκαλιών και λεμονιών, έστησαν βιομηχανίες στην Τουρκία, όπως η Demir Çelik στην Αλεξανδρέτα, η Αλουμίνιο-Seydişehir, το διυλιστίριο Αλίαγα, η Petkim, η Βόρειο-Μπαντίρμα, η Παράθυρα και Τζάμια –Τσαγίροβα και άλλες. Αυτή η βοήθεια εκβιομηχάνισης ισχύει και σήμερα όπως και τότε.¨

……………..

https://www.yeniakit.com.tr/haber/abd-f-35leri-vermezse-kendisi-zararli-cikar-720655.html
23/4/2019
Previous Article

Tον Ιούλιο έρχονται οι S-400 στην Τουρκία…

Next Article

Ελεύθερος αυτός που γρονθοκόπησε τον Κιλιτσντάρογλου !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *