Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

No Comments Share:

Πέρασε από την βουλή η πρόταση περί ¨γενοκτονίας¨

Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε την πρόταση νόμου που ποινικοποιεί τον ισχυρισμό πως το 1915 δεν τελέσθηκε γενοκτονία.

Στην συνέλευση από τους 577 βουλευτές μετείχαν μόνο κοντά στους 70. Η πρόταση που αποτελείται από 2 άρθρα έγινε δεκτή με πλειοψηφία. Η συζήτηση της πρότασης διήρκεσε 4 ώρες.Η πρόταση νόμου που είχε εκριθεί από την νομοπαρασκευαστική επιτροπή της γαλλικής βουλής στις 7 Δεκεμβρίου, και καθώς δεν υπήρξε κάποια αντίρρηση από την κυβέρνηση στο προεδρικό συμβούλιο είχε αποφασιστεί να έρθει προς ψήφιση.

Στην πρόταση νόμου αναφέρεται πως ¨Η άρνηση των γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί από τους γαλλικούς νόμους τιμωρείται με ποινή ενός έτους φυλάκισης και πρόστιμο 45 χιλιάδων ευρώ.¨ Η Γαλλική βουλή στις 29-1-2001 είχε εγκρίνει νόμο που ανέφερε πως ¨Η Γαλλία αναγνωρίζει την Αρμενική γενοκτονία του 1915¨. Η Γαλλική βουλή και το 2006 είχε εγκρίνει νόμο που τιμωρούσε την άρνηση των ισχυρισμών περί αρμενικής γενοκτονίας. Καθώς όμως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζύ είχε εμποδίσει να έρθει αυτός ο νόμος στην γερουσία, η πρόταση τελικά δεν έγινε νόμος.

Οι σοσιαλιστές στην Γαλλία είχαν φέρει αυτήν την πρόταση στην Γερουσία, αλλά η πρόταση τότε είχε απορριφθεί με συντριπτική πλειοψηφία. Η αποδοχή της πρότασης από την βουλή δεν σημαίνει ότι γίνεται και νόμος του κράτους. Τώρα χρειάζεται και η έγκριση της Γερουσίας. Προκαλεί σχόλια το γεγονός πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σαρκοζύ ο οποίος παλιότερα είχε εμποδίσει την πρόταση, τώρα που θα γίνουν εκλογές τον Απρίλιο την στηρίζει.

Η ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ

Η Αρμενία ευχαρίστησε την Γαλλία για την ψήφιση της πρόταση που προβλέπει την τιμωρία για την άρνηση των αρμενικών ισχυρισμών σχετικά με το 1915.

Ο υπουργός εξωτερικών της Αρμενίας Εντβάρντ Ναλμπαντιάν σε δήλωση του στο πρακτορείο AFP ανέφερε πως ¨εκφράζει την ευγνωμοσύνη της χώρας του¨.

Ο Ναλμπαντιάν δήλωσε πως ¨Για μια ακόμη φορά επιθυμώ να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους ανώτατους αξιωματούχους της Γαλλίας, στην βουλή και στον γαλλικό λαό¨.

Εφ. Ραντικάλ 22-12-2011

Previous Article

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΙΒΥΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΌ ΤΙΣ Τ.Ε.Δ.

Next Article

ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *