Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ

0 σχόλια Share:

Η Τουρκία θα ιδρύσει στρατιωτική βάση στην Σομαλία

569d37f667b0a9410021a54a

Η Τουρκία με δικαιολογία την οργάνωση Ες Σεμπάπ και τους πειρατές στον κόλπο του Άντεν, θα ιδρύσει ¨Στρατιωτική Εκπαιδευτική Βάση¨ στην Σομαλία.
Η Τουρκία στο ¨κέρας της Αφρικής¨ στην Σομαλία, που έχει μεγάλη μεν στρατηγική σημασία αλλά λόγω της Ες Σεμπάπ και των πειρατών του κόλπου του Άντεν είναι μια πολύ επικίνδυνη χώρα, θα στήσει ¨Στρατιωτική Εκπαιδευτική Βάση¨ .
Σύμφωνα με την είδηση από την εφημερίδα Χουριέτ, η βάση αυτή θα είναι η δεύτερη στρατιωτική τουρκική βάση στο εξωτερικό μετά από την βάση που στήθηκε και λειτουργεί από τον 11/2015 στο Κατάρ και η οποία κάνει κοινές ασκήσεις. Στρατιωτικές πηγές που ενημέρωσαν την Χουριέτ, επιβεβαίωσαν πως η ψηφισθείσα στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής αμυντική συμφωνία της Σομαλίας με την Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών, δίνει την δυνατότητα στην Τουρκία να παράσχει στην Σομαλία στρατιωτική εκπαίδευση.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΕΙΚΟΣΑΜΕΛΗΣ ΟΜΑΔΑ
Η Τουρκία στα πλαίσια αυτά, με έγκριση από τον ΟΗΕ θα εκπαιδεύσει περίπου 10 χιλιάδες Σομαλούς. Για αυτό τον λόγο σχεδιάζεται η ίδρυση μιας μεγάλης στρατιωτικής βάσης στο Μογκαντίσου, όπου υπάρχει στρατιωτική ακαδημία και στρατιωτικό λύκειο. Ανακοινώθηκε πως μια ομάδα από 20 Τούρκους στρατιωτικούς βρίσκεται στην Σομαλία για να στηρίξει τις εργασίες και τον σχεδιασμό για την ίδρυση αυτής της βάσης. Οι εργασίες για την ίδρυση της βάσης αναμένεται να αρχίσουν μετά από την ψήφιση της σχετικής συμφωνίας από την Γενική Συνέλευση της βουλής.

ΘΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ 200 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ
Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν πως εάν δεν υπάρξει κάποια αναποδιά, η βάση αυτή αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη καλοκαιριού ή αρχές φθινοπώρου. Αναφέρεται πως με την έναρξη λειτουργίας της βάσης θα βρίσκονται εκεί μέχρι 200 εκπαιδευτές και άγνωστος αριθμός στρατιωτών επιφορτισμένων με την προστασία των εκπαιδευτών.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΣ ΣΕΜΠΑΠ
Στην Σομαλία η συνδεόμενη με την Αλ Κάιντα οργάνωση Ες Σεμπάπ, τον Φεβρουάριο του 2014 είχε στοχοποιήσει ως τον μεγαλύτερο εχθρό των μουσουλμάνων ¨το ΝΑΤΟ και το τμήμα του την Τουρκία¨. Τον Ιούλιο του 2013 η Ες Σεμπάπ είχε οργανώσει βομβιστική επίθεση στην τουρκική πρεσβεία στο Μογκαντίσου και στην επίθεση εκείνη είχε γίνει μάρτυρας ο αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων Σινάν Γιλμάζ, ενώ είχαν τραυματιστεί άλλοι 3 αστυνομικοί.
http://haber.sol.org.tr/turkiye/turkiye-somalide-askeri-us-kuracak-143066
18/1/2016

Previous Article

ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ. ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Next Article

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Donec tristique amet, sit adipiscing ut luctus felis ut