Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Σύριος ηγέτης-μισθοφόρος της Τουρκίας σκοτώθηκε στο Αρτσάχ (Καραμπάχ)…

No Comments Share:

Εξέχων ηγέτης της συριακής αντιπολίτευσης σκοτώθηκε στις μάχες του Ναγκόρνο-Καραμπάχ

AZAZ, Συρία (North Press) – Πρόσφατα, ένας εξέχων ηγέτης από τις τουρκικές υποστηριζόμενες ομάδες αντιπολίτευσης στη Συρία σκοτώθηκε στις μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και των Αρμενίων στην αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Μια πηγή είπε στη North Press ότι ο Αντέλ Σαχίρ-αρχηγός της ομάδας Χαμζά, σκοτώθηκε μαζί με πολλούς από τους μαχητές του, σε μάχες που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

…………….

Ο Σαχίρ ήταν αρχηγός των κεντρικών δυνάμεων της ομάδας Χαμζά και ήταν ένας από τους πρώτους Σύριους μισθοφόρους που συμμετείχαν στις μάχες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Πρόσφατα, το σώμα του, συνοδευόμενο από τα σώματα τεσσάρων από τα μέλη της Χαμζά, έφτασε στο αεροδρόμιο της τουρκικής πόλης Αντεπ, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο έδαφος της Συρίας από τη συνοριακή διέλευση Bab Salama.

Η πηγή επεσήμανε ότι ο Σαχίρ ήταν υπεύθυνος για αρκετές παραβιάσεις εναντίον αμάχων από στην τουρκοκρατούμενη συριακή πόλη Άφριν,  λόγω της επιρροής και της εξουσίας του στην πόλη.

Σύμφωνα με την πηγή, ο Σαχίρ έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην απαγωγή Κούρδισσων γυναικών, εκ των οποίων οι τελευταίες ήταν οι γυναίκες που εμφανίστηκαν σε μια βίντεο που διέρρευσε στα τέλη Μαΐου σε μια από τις φυλακές της ομάδας στο Άφριν,

Η ομάδα Χαμζά δραστηριοποιείται σε περιοχές που ελέγχει η αντιπολίτευση στη βορειοδυτική Συρία και αποτελεί μέρος του υποστηριζόμενου από την Τουρκία Συριακού  Εθνικού Στρατού.

Prominent Syrian opposition leader killed in Nagorno-Karabakh fighting – North press agency

28/10/2020

 

Previous Article

SOHR : 2.350 μισθοφόρους έστειλε η Τουρκία στο Καραμπάχ

Next Article

Ρεκόρ και από δολάριο και από ευρώ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *