Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ

0 σχόλια Share:

Πάλι ισχυρισμός για τουρκικά όπλα στην Υεμένη Ανακοινώθηκε πως κατασχέθηκε στο λιμάνι Χουντεϊντέ στην Ερυθρά θάλασσα παράνομο φορτίο όπλων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών μέσα σε πλαστικά κουτιά βρέθηκαν κρυμμένα 7 χιλιάδες όπλα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως είχαν φορτωθεί σε φορτηγό TIR, συνελήφθησαν πριν φύγουν από το λιμάνι, καθώς και το ότι συνελήφθησαν ο οδηγός και άλλα δύο άτομα Υεμενικής καταγωγής.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως τα όπλα ήταν τουρκικής καταγωγής, πως άρχισε έρευνα και ότι γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούνε ο χώρος από όπου βγήκε το φορτίο καθώς και ο χώρος αποστολής.

Εφ. Χουριέτ 15/12/2012

Σχ : Αντί σχολίου δείτε μια πρόσφατη σχετικά ανάρτηση μας……

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΕ ΚΟΥΤΙΑ ΓΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

 Τουρκικά μπισκότα με σιγαστήρες

Στην Υεμένη όπου μετά από την ανατροπή της 22χρονης εξουσίας του Αλή Αμπτουλλάχ Σαλίχ, ακόμη δεν έχει επιτευχθεί σταθερότητα, αναφέρεται πως κατασχέθηκαν χιλιάδες όπλα που είχαν σταλεί από την Τουρκία. Λέγεται πως τα όπλα που βρισκόταν μέσα σε κουτιά από μπισκότα στάλθηκαν για να χρησιμοποιηθούν σε σχεδιαζόμενες δολοφονίες των ηγετών της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με την είδηση που μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα του Υεμενικού υπουργείου Άμυνας και αναμεταδόθηκε από το γαλλικό πρακτορείο AFP, όπλα βρέθηκαν μέσα σε φορτίο μπισκότων που έφτασε μέσω θαλάσσης στον νότο της Υεμένης στο λιμάνι του Άντεν.

Το υπουργείο ανέφερε πως τα όπλα στάλθηκαν για να βλάψουν την ασφάλεια και την σταθερότητα της Υεμένης, και ότι έχει αρχίσει σχετική έρευνα. Δεν αναφέρθηκαν στοιχεία για την ταυτότητα του αποστολέα ή του παραλήπτη. Η ιστοσελίδα Nahrainnet που έχει έδρα τα Ιράκ, σε είδηση που μετέδωσε βασιζόμενη σε υεμενικά ΜΜΕ, ανέφερε πως βρέθηκαν σε κουτιά μπισκότων πολλά όπλα και σιγαστήρες. Η ιστοσελίδα ανέφερε πως αυτά τα όπλα θα χρησιμοποιούνταν σε δολοφονίες ηγετών της αντιπολίτευσης, με στόχο να ανέβει η ένταση στην χώρα.

Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών : Το ερευνάμε

Το επίσημο υεμενικό πρακτορείο Saba ανακοίνωσε πως ¨Τουρκικής κατασκευής όπλα κατασχέθηκαν από λιμενικούς στην Ελεύθερη Περιοχή του Άντεν¨. Αξιωματούχος που μίλησε στο Saba ανέφερε πως τα όπλα βρέθηκαν μέσα σε κοντέινερ που περιείχε μπισκότα και επιβεβαίωσε την διεξαγωγή έρευνας. Επίσης αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών της Υεμένης επιβεβαίωσαν πως ο φόρτος στάλθηκε από μια ιδιωτική εταιρία της Τουρκίας και ότι γίνεται η σχετική έρευνα.

…………….

 Εφ. Χουριέτ 5/11/2012

Previous Article

10 XIΛΙΑΔΕΣ ΛΙΡΕΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΙΤ

Next Article

ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΡΑΦ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

felis consequat. venenatis risus dolor Sed Aliquam leo Curabitur vulputate, libero. Donec