Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ…

0 σχόλια Share:

Tα όπλα που στέλνονται από την Τουρκία στην Συρία αδυνατούν να μοιραστούν¨

Η αγγλική εφημερίδα Τάιμς έγραψε πως οι Μουσουλμάνοι Αδελφοί, που είναι μια από τις ομάδες Σύρων αντιστασιακών, χάρη στις διασυνδέσεις τους στην Τουρκία παίρνουν τα όπλα που στέλνονται για τους αντιστασιακούς, αυξάνοντας έτσι την ισχύ τους.

Αναφέρεται πως η μεγαλύτερη μεταφορά όπλων κατά την 18 μηνών σύρραξη ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους επαναστάτες έγινε μέσω Τουρκίας.

Με βάση το άρθρο μεταξύ των 400 τόνων όπλων περιλαμβάνονται και αντιαεροπορικά τύπου SAM-7 και ρουκέτες RPG

Αναφέρεται πως αυτά μπορεί να είναι ένα μέρος από τα χιλιάδες όπλα που χάθηκαν στον πόλεμο της Λιβύης που τελείωσε με τον σκοτωμό του ανατραπέντος ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι.

Ο Αμπού Μουχάμεντ ο οποίος είναι μέλος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και έχει ρόλο στην μεταφορά των όπλων, δηλώνει πως ¨ Εάν αυτά χρησιμοποιηθούν σωστά, μπορούν να αναστρέψουν την ροή¨.

Ο ανταποκριτής των Τάιμς λέει πως είδε στην Αλεξανδρέτα το με λιβυκή σημαία πλοίο “İntisaar” και περιγράφει την συνομιλία που είχε με τον καπετάνιο Ομάρ Μουσαέμπ.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ- ÖSO

Το πιο ενδιαφέρον σημείο του άρθρου είναι η αναφορά πως αυτά τα όπλα δεν μπορούν να μοιραστούν μεταξύ της ένοπλης αντιπολίτευσης.

Αναφέρεται πως από τον φόρτο του πλοίου που περιλαμβάνει και ανθρωπιστική βοήθεια, το 80% έφτασε στην Συρία. Οι μαχητές όμως του ÖSO Φαλτέν Τιρσιζρία και η Σαμάρ Σρεβέλ μιλώντας στους Τάιμς εξέφρασαν παράπονα πω η κίνηση των Αδελφών Μουσουλμάνων παίρνει μεγαλύτερο μερίδιο από τις άλλες ομάδες της αντιπολίτευσης.

Η μαχητής Σρεβέλ δήλωσε : ¨ Οι Μουσουλμάνοι θέλουν να έχουν μεγαλύτερο ρόλο στην Συρία και ξέρουν ότι αν βάλουν χέρι στο φορτίο αυτού του πλοίου, αυτό θα τους βοηθήσει.Κατά την γνώμη μας οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι αντί να μοιράσουν ισότιμα το φορτίο του πλοίου, κατεύθυναν τους Λίβυους να τους το δώσουν.

Στο άρθρο-ανάλυση που έχει την υπογραφή της Σίρα Φρένκελ αναφέρεται πως οι Μουσουλμάνοι Αδελφοί βοηθούνται από τους υπεύθυνους του ιδρύματος ανθρωπιστικής βοήθειας ΙΗΗ (μεγάλη τουρκική ΜΚΟ) να βάλουν χέρι στο πλοίο.

Στην ανάλυση αναφέρεται πως μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού δηλώνουν πως ¨ οι Μουσουλμάνοι Αδελφοί επιχειρούν χάρης τις διασυνδέσεις τους στην Τουρκία, με όπλα και χρήματα να αυξήσουν την επιρροή τους.

……………….

 Χουριέτ από BBC-τουρκικά   14/9/2012

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Next Article

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

at amet, Donec quis, commodo facilisis Lorem in neque. sed ut