Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΑΦΡΟΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ…

No Comments Share:

Σε αυτούς που ονειρεύονται να κάνουν το ναμάζι τους στο τζαμί Εμεβίγιε (σημ μεταφρ : τζαμί στην Δαμασκό), θέλω να θυμίσω δύο πολέμους των αρχών του 20ου αιώνα

…………

Σε αυτούς που λένε πως ¨Η Τουρκία πρέπει να αναλάβει αυτή την δουλειά (Συρία)¨θέλω να υπενθυμίσω το εξής : Το μητρώο παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Τουρκίας είναι βεβαρυμμένο. Δεν είναι πειστικό μια χώρα που δεν μπόρεσε να ρυθμίσει θέματα όπως το κουρδικό –με κόστος 40 χιλιάδες ζωές- των Αλεβιτών και των μη μουσουλμάνων, να έρχεται και να παραδίδει σε άλλες χώρες μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και εντέλει η Τουρκία μέχρι σήμερα παρέμεινε αδιάφορη για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε χώρες όπως στο Ιράν, στο Μπαχρέιν και στη Σαουδική Αραβία. Και μάλιστα η Τουρκία συγκαταλέγεται και ίσως είναι και επικεφαλής αυτών που υποδαυλίζουν τον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία. Για αυτό τον λόγο η επέμβαση της Τουρκίας στην Συρία θα εντείνει τον εμφύλιο πόλεμο και μάλιστα ενδεχομένως να τον μετατρέψει σε σύρραξη σιιτών-σουνιτών. Μάλιστα ακόμη και μετά την αλλαγή του καθεστώτος είναι πολύ αμφίβολο αν θα εμφανιστεί μια δημοκρατική Συρία. Για αυτό δεν στηρίζω την συριακή πολιτική της Τουρκίας. Και όποια και αν είναι η ευθύνη μου την αποδέχομαι.

…………….

Η τροχιοδεικτική βολή των Βαλκανικών Πολέμων, της αρχή του τέλους δηλαδή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έπεσε τον Μάρτιο του 2012 με την ένταξη του Μαυροβουνίου στην Βαλκανική Λίγκα που είχαν συστήσει Σέρβοι, Έλληνες και Βούλγαροι. Όταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία ανταπέδωσε σκληρά στις επιθέσεις που έκαναν οι κομιτατζήδες σε βάρος των μουσουλμάνων στα Βαλκάνια, οι Αλβανοί με υποδαύλιση από Ιταλία και Μαυροβούνιο εξεγέρθηκαν. Στις εφημερίδες που έβγαιναν στην Κωνσταντινούπολη, από τις 1/10/1912 δημοσίευαν άρθρα με τίτλους ¨Θέλουμε πόλεμο¨, ¨Ο λόγος ανήκει στα όπλα¨, ¨Οθωμανός σημαίνει στρατιώτης¨, ¨Ζήτω ο πόλεμος-ζήτω ο στρατός¨ και ¨Εμπρός Οθωμανοί στην γραμμή του Δούναβη¨.

……………..

Ο κόσμος θέλοντας να πάρει εκδίκηση για την απώλεια της Τρίπολης που την είχαν πάρει οι Ιταλοί μετά από μια σειρά από στρατιωτικούς και διπλωματικούς πολέμους, συγκέντρωνε δωρεές και στήριζε με όλη του την δύναμη τους πολιτικούς.

Οι εχθρικοί στρατοί στην Τσατάλτζα

Το Μαυροβούνιο κήρυξε τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία στις 8/10/1912. Στις 17/10 η Βουλγαρία και η Σερβία και στις 19/10 εισήλθε στον πόλεμο η Ελλάδα. Η Οθωμανική αυτοκρατορία πολέμησε στα Βαλκάνια με δύο στρατούς. Η αναπτυχθείσα ενάντια στους Σέρβους Δυτική Στρατιά δεν μπόρεσε να δείξει την παρουσία της. Στις 23-24 Οκτωβρίου ηττήθηκε στο Κουμάνοβο και υποχώρησε στο Μοναστήρι. Οι Σέρβοι μπήκαν στα Σκόπια. Στο μεταξύ ο ελληνικός στρατός πήρε την Θεσσαλονίκη χωρίς να ρίξει μια σφαίρα. Ίμβρος, Λήμνος, Σαμοθράκη και Θάσος δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στον ελληνικό στόλο. Η απώλεια των νήσων έκοψε την σύνδεση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με την Μακεδονία. Τελικά οι Μαυροβούνιοι περικύκλωσαν την Σκόδρα.

Η ανατολική στρατιά που παρατάχθηκε ενάντια στους Βούλγαρους στα τέλη του Οκτωβρίου, υπέστη ήττα και υποχώρησε προς το Λουλεμπουργκάζ. Μη μπορώντας να αντισταθεί και εδώ υποχώρησε έως την Τσατάλτζα. Στις μέρες μεταξύ 17-19 Νοεμβρίου σώθηκε στο χείλος του γκρεμού και οι Βούλγαροι σταματήθηκαν στην Τσατάλτζα. Ο ταγματάρχης Ενβέρ Μπέι που εκείνες τις μέρες δεν είχε φύγει ακόμη από την Τρίπολη και ο συνέταιρος του, υπό την πνευματική επιρροή του σεΐχη Σενουσί, έκαναν επί χάρτου όνειρα για ¨Ομάδα Μουσουλμανικών Κρατών Αφρικής¨ και μοίραζαν μεταξύ τους τις αφρικανικές μουσουλμανικές χώρες. Η καταστροφή στην Τσατάλτζα όμως ήταν ο λόγος για την άρον άρον επιστροφή του.

……………

 Εφ. Ραντικάλ 7/10/2012

Αϊσέ Χουρ

Previous Article

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΙΛΟΠΡΟΞΕΝΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Next Article

ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *