Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

H Σαουδική Αραβία καταδικάζει την απόφαση Ερντογάν για αποστολή στρατού στην Λιβύη

No Comments Share:

Η Σαουδική Αραβία καταδικάζει την απόφαση της Τουρκίας για αποστολή στρατού στη Λιβύη

Η Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε βολές κατά της Τουρκία για την απόφαση της τουρκικής βουλής που ενέκρινε την αποστολή στρατού στη Λιβύη.
Η Σαουδική Αραβία καταδίκασε την απόφαση της βουλής της Τουρκίας να ανάψει το «πράσινο φως» για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Το Ριάντ απέρριψε την απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης και κατηγόρησε την Άγκυρα ότι κλιμακώνει την κατάσταση στη Λιβύη, σύμφωνα πάντα με το SPA.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι η έγκριση από την τουρκική βουλή για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη είναι επίσης ενάντια στην απόφαση στην οποία κατέληξε ο Αραβικός Σύνδεσμος κατά την έκτακτη συνεδρίασή του, στις 31 Δεκεμβρίου. Το ανακοινωθέν προειδοποιούσε ενάντια στην ανάπτυξη ξένων δυνάμεων στη Λιβύη, σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να οδηγήσει στη διευκόλυνση μεταφοράς εξτρεμιστικών ξένων μαχητών στην περιοχή.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι η κίνηση του τουρκικού κοινοβουλίου που προκάλεσε κλιμάκωση στη Λιβύη, έθεσε σε κίνδυνο την αραβική ασφάλεια και την περιφερειακή σταθερότητα.

……………

Sputnik  5/1/2020

Previous Article

Χιλιάδες τουριστικά λεωφορεία που πάνε στην Αδριανούπολη…

Next Article

Δυνάμεις του Χαφτάρ επιδεικνύουν τουρκικό θωρακισμένο όχημα που κατέστρεψαν -βίντεο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *