Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΑΜΑΣΚΟΣ : ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ

No Comments Share:

Δαμασκός : Θα σας κάνουμε να πληρώσετε το τίμημα

Απάντηση-απειλή από την Δαμασκό στην δήλωση του Ερντογάν πως ¨έχασε την νομιμότητα του¨ : Κόβουμε τα χέρια που απλώνονται στην κυριαρχία μας.

Ο υπουργός πληροφοριών της Συρίας Ουμράν Ζουαμπί απάντησε στην δήλωση του Ερντογάν που είχε πει πως ¨Ο Άσαντ έχασε την νομιμότητα του¨. Σε συνέντευξη τύπου που οργάνωσε ο Ζουαμπί απάντησε λέγοντας πως ¨Αυτό δεν το αποφασίζει ο Ερντογάν αλλά οι κάλπες¨.

Ο Ζουαμπί αντιδρώντας στη πρόταση που έκανε η Τουρκία στα Η.Ε. για δημιουργία περιοχής ουδέτερης ζώνης, δήλωσε τα εξής : Από όποιο σημείο του κόσμου και αν απλωθούν χέρια στην κυριαρχία μας, εμείς θα τα κόψουμε εκείνα τα χέρια. Θα πληρώσουν το τίμημα. Τώρα αν εγώ έλεγα πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απώλεσε την νομιμοποίηση του, τι θα σήμαινε ; Μήπως θα σήμαινε πως την έχασε ; Ποιος αποφασίζει για την νομιμοποίηση ενός ηγέτη, ενός προέδρου ή ενός κόμματος ; Οι κάλπες των εκλογών. Όσο και αν ο Ερντογάν ή κάποιος άλλος λέει πως ο Μπασάρ Άσαντ έχασε την νομιμοποίηση του, αυτό το αποφασίζουν οι κάλπες των εκλογών. Αυτού του είδους οι ομιλίες είναι παράλογες¨.

Ο υπουργός Πληροφοριών Ζουαμπί απευθυνόμενος στους Σύριους πρόσφυγες είπε τα εξής : Μην φοβάστε, γυρίστε πίσω. Δεν χρειάζεται κανενός είδους άδεια και έγκριση, αυτοί είναι Σύριοι πολίτες και έχουν δικαιώματα. Όποτε θέλουν μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους και στις οικογένειες τους. Και για όποιον σκέφτεται πως μπορεί να συλληφθεί, σας εγγυώμαι πως δεν θα σας συμβεί τίποτε. ¨

Στο μεταξύ τα Η.Ε. ανακοίνωσαν πως τον Αύγουστο έφυγαν από την Συρία 100 χιλιάδες άτομα. Στην ανακοίνωση του Επιτρόπου των Η.Ε. για την μετανάστευση, αναφέρεται πως αυτό το νούμερο είναι το μεγαλύτερο νούμερο μηνός από τότε που άρχισε η κρίση στην Συρία.

…………….

 Εφ. Ταράφ 5/9/2012

Previous Article

ΔΩΡΕΑ ΒΡΥΣΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Next Article

Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΓΙΝΕ…ΕΛΙΦ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *