Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΛΕΕΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥΣ

No Comments Share:

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο ΜΠΑΓΙΣ

Δοκιμάζουμε την υπομονή μας στο ενδιαφέρον ένταξης μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

¨Μονάχα με το ¨σπάσιμο¨των προκαταλήψεων είναι δυνατόν να ξεπεράσουμε το πρόβλημα των θεωρήσεων που εφαρμόζεται στους τούρκους υπηκόους στην είσοδο τους από τις χώρες Σένγκεν διευκρίνισε στις δηλώσεις του ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και διαπραγματευτής της Τουρκίας στην ΕΕ Εγεμέν Μπαγίς στο περιθώριο της συνέντευξης που παρεχώρησε στην εφημερίδα Luxemburger Wort και τόνισε την συνέχεια του δυναμικού ενδιαφέροντος του τουρκικού λαού στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

¨Η Ε.Ε για μας αποτελεί το μεγαλύτερο σχέδιο της ανθρώπινης ιστορίας. Εάν η στέγη αυτή φιλοξενεί τις χώρες όπως η Γαλλία και η Αγγλία που επί δεκάδες χρόνια πολέμησαν μεταξύ τους τότε και η Τουρκία πρέπει να συμμετάσχει ως μέλος στην ένωση αυτή¨, είπε ο Εγεμέν Μπαγίς και συνέχισε λέγοντας πως ¨η συμμετοχή της Τουρκίας θα μετατρέψει το πιστεύω της ΕΕ η οποία παίρνει ως βάση την ειρήνη της ευρωπαϊκής ηπείρου σε σχέδιο παγκόσμιας ειρήνης με αποτέλεσμα να διαδοθούν σε μεγαλύτερη γεωγραφία οι αξίες όπως η ειρήνη, δημοκρατία, αλληλεγγύη και η πειθαρχία¨.

Η Τουρκία περιμένει ακριβώς 45 χρόνια για να πάρει την ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών συνομιλιών από την ΕΕ και αυτό μόνο δείχνει κατά πόσο αποφασιστική είναι η Τουρκία καθώς δοκιμάζεται η υπομονή της τόνισε ο Εγεμέν Μπαγίς και πρόσθεσε πως ¨εάν βέβαια στο διάστημα αυτό δημιουργηθούν ευκαιρίες σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου τότε και αυτά θα τα αξιολογήσουμε¨.

Ο Εγεμέν Μπαγίς τέλος σημείωσε ότι το κυπριακό ζήτημα δεν αποτελεί εμπόδιο στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ όπως άλλωστε δεν αποτέλεσε εμπόδιο και στην ένταξης της Κύπρου.

TRT 17/4/2013

Previous Article

KATANOMH ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Ε.Ξ.

Next Article

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *