Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκία : Αναστέλλεται η ενεργοποίηση των S-400

No Comments Share:

Τούρκος αξιωματούχος : Η ενεργοποίηση των S-400 αναβάλλεται λόγω κοροναϊού

Ανακοινώθηκε πως η ενεργοποίηση των S-400 που προβλεπόταν να γίνει σε αυτόν τον μήνα, ανεστάλη.

Ανώτατος Τούρκος αξιωματούχος που μίλησε στο Ρόιτερς, δήλωσε πως η απόφαση αυτή δεν σημαίνει πως η Τουρκία κάνει βήμα πίσω στο θέμα των S-400.

O αξιωματούχος ανέφερε τα εξής : ¨Στην απόφαση για την ενεργοποίηση των S-400 δεν θα γίνει βήμα πίσω, αλλά λόγω  κορωναϊού, υπήρξε ανάγκη για αναστολή του σχεδιασμού ενεργοποίησης τον Απρίλιο¨.

Ο αξιωματούχος ανέφερε πως είναι ανάγκη να ξεπεραστούν κάποια τεχνικά προβλήματα και πρόσθεσε πως αυτή η διακοπή στην διαδικασία ενεργοποίησης μπορεί να διαρκέσει και μήνες.

Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα την Τουρκία να μην ενεργοποιήσει το σύστημα αυτό, υποστηρίζοντας πως οι ρωσικής κατασκευής S-400 δεν είναι συμβατοί με τα συστήματα του ΝΑΤΟ.

http://www.diken.com.tr/turk-yetkili-s-400lerin-aktivasyonu-corona-nedeniyle-ertelendi/

20/4/2020

Σχ. : Αν ο Τούρκος ήταν ειλικρινής και πραγματικά η αναστολή οφειλόταν μόνο στον νέο ιό δεν θα μιλούσε για ΜΗΝΕΣ αναβολής. Όταν όμως προσθέτει πως ¨υπάρχουν τεχνικά προβλήματα¨, τότε είναι προφανές πως η αναστολή έχει απλά να κάνει με την ανάγκη της Τουρκίας για χρηματοδότηση… Διότι δεν μπορεί να παρακαλάς την FED να κάνει swap με τουρκικές τράπεζες και από την άλλη να ενεργοποιείς τους S-400… 

Türk yetkili: S-400’lerin aktivasyonu ‘corona’ nedeniyle ertelendi
20/04/2020 21:08

Covid-19 salgını nedeniyle S-400’lerin bu ay yapılması öngörülen aktivasyonunun ertelendiği bildirildi.

Reuters’a konuşan üst düzey Türk yetkili, ertelemenin, Türkiye’nin S-400 kararından geri adım attığı anlamına gelmediğini söyledi.

Yetkili şu ifadeleri kullandı: “S-400’lerin aktive edilmesi kararında geri adım atılmayacak, (fakat) sistemin nisanda aktive edilmesi planları Covid-19 nedeniyle ertelenmek durumunda kaldı.”

Bazı teknik sıkıntıların aşılması gerektiğini belirten yetkili, aktivasyon sürecindeki aksamanın aylar sürebileceğini belirtti.

Rus yapımı S-400’lerin NATO sistemleriyle uyumlu olmadığını savunan ABD, Türkiye’yi sistemin aktive edilmemesi yönünde birçok kez uyarmıştı.

Previous Article

Αγκάθια στην οικονομική πορεία της Τουρκίας

Next Article

Το FACEBOOK αποφάσισε κι εφαρμόζει

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *